Nem túl rossz a szemem, de kell azért állandóra, hogy ne eröltessem a szemem. Melyik legyen, szemüveg vagy kontaklencse?
Hát a kontaklencsét 12-16orát használhatod(vagy a h előírják..van olyan is amit 30napig éjjel-nappal, de az nem ajánlatos..főleg ha fiatal vagy)
Mindkettőnek vannak hátrányai..én 2éve vagyok lencsés(14éves korom ota) Imádom, de kombinálni kell a szemcsivel..TEHÁT HA SZEMÜVEGED VAN AKKOR NEM MUSZÁLY A LENCSE, DE HA LENCSÉD VAN AKKOR *SZINTE MUSZÁLY A SZEMÜVEG. *ha látsz nélküle is és nem zavar h homályos..akkro nem kell szemcsi, de én a 4es és 4.5es szememre hordom. Ha sok pénzed van akkor hord a night&day lencsét..ha kevesebb akkor azt amit ajánlanak az optikába. A night&day azért jo mert az az ami bent maradhatna éjszakára..bár én sose hagyom bent, de ettől nem szárad ki ugy a szem..sokkal jobb a viselése.
Kontaklencse előnye: ha esik az eső nem lesz vizes, hideg időbe nem párásodik, sokkal könnyebb lencsével sportolni, nem kell félni attol se h eltörik, mint a szemcsi, és nekem sokkal kényelmesebb is.
Kontaklencse hátránya: fűrdőbe *nem igazán lehet vele menni *ha veszel speciális búvárszemüveget akkor jo..de én cikinek érezném h ugy szaladgáljak, és ha a nap ugy megkapja az arcod akkor az elég vicces lesz.., szárazabb a aszem,ezért sok folyadékot kell inni, és a sminkelésnél *lehet h lesznek korlátok *én azota egyáltalán nem sminkelek,mert bevörösödik a szemem tőle..de van erre is speciális..de most nem lényeg ebbe a melegbe..a szemceruzával meg csak annyi van h nem belül kell húzni, hanem kívül, és akkor nincs gond..de erre is van kontaklencsés szemcerka(rimmel)
Szemcsi előnyei: nincs semmiféle irritáció, (más nem jut eszembe..mert én am lencsepárti vok,de a szemüvegre is szükségem van)
Szemcsi hátrányai: mázgásodik, korlátoz a sportban(én folyton félek röpinél) futásnál meg idegesít a h mozog..
Nah asszem mindent leírtam, írj privit ha van még ezzel kapcsolatben kérdésed.
én szemüveges vagyok de kontaktalencsét szeretnék
szval szerintem az praktikusabb.
Van több féle..
1napos is van, 1honapos, és így tovább..asszem 1éves a legtöbb..de am akkro megnézik a szemedet amikor feliratod, és ha az lejárt akkor célszerű ismét nézetni..de am függ a kortol is..mert pl nekem még romlik a szemem..ezért 3-6havonta nézetem minden h. De am magátol is észreveszi az ember h már nem lát olyan jol..pl a rendszámokat stb.
(első válaszoló)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!