Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Mit kell tudni a kontaktlencsé...

Mit kell tudni a kontaktlencséről?

Figyelt kérdés

Szemüveges vagyok...És nagyon zavar hogy vannak olyan helyzetek amikor nem lehet rajtam (pl:tesi órán)!És elhatároztam hogy kontaktlencsét veszek!

Úgy akarom hogy egy sima meg egy szines!

Hogy működik ez?Gondolom először szemészetre kell menni aztán rendelni?! És mennyire körülményes tisztítani?milyen sűrűn kell?Fáj amikor ki/be veszem?Lehet olyan is ami ilyen "Gyógy" lencse de szines?Egyéb dolgok amit fontos tudni róla?

Előre is köszi! 14F

2013. febr. 22. 18:50
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia, ha rendes szalonba mész, ott van egy optomerista, és ő mindent elmond. Én az Ofotérthoz jártam, amíg kezdő lencsés voltam, ezt Neked is ajánlom, mert akkor infóban nincs hiány. Később máshonnan (pl. netről) valamivel olcsóbban lehet venni lencsét.

És első lencséseknek van egy 1-2 órás oktatás, ahol mindent elmondanak erről, amiket kérdezték, és gyakoroltatnak is.

Ez elég is hozzá.

2013. febr. 22. 18:54
 2/5 anonim ***** válasza:
*kérdeztéL
2013. febr. 22. 18:55
 3/5 anonim ***** válasza:

Optikába menj, pl ofotért vagy bármi más, ott vizsgálat kell, adnak próbalencsét, be kell raknod, ki is kell venni ott helyben. Elmondanak mindent szóval figyelj oda. Meg is rendelheted ha jó.

Színes lencséből is van dioptriás, de a színes lencsék nagyon rondán néznek ki a valóságban és kényelmetlenek is, szóval én nem ajánlom. Max buliba jó 1-2 órára... mindennapos használatra semmiképp.

Amúgy nem fáj a lencse berakás, se kivétel, minden reggel be kell tenni, este kivenni és megtisztítani.

2013. febr. 22. 23:49
 4/5 A kérdező kommentje:
köszi! :) ment a kezecske (mindenkinek)
2013. febr. 25. 20:35
 5/5 anonim ***** válasza:

az első tapasztalatom az volt, hogy folyton könnyeztem. aztán, amikor abbamaradt a könnyezés, azt vettem észre, hogy élesen látok! keret nélkül! csúcs volt az érzés :)

a többit már leírták :)

2013. márc. 10. 12:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!