Kontaktlencséről pár kérdés!?
Igen, lehet belőle gond. Nem éri meg a szemed egészségét kockáztatni szaros pár ezer Ft-ért...
A tisztítás pedig: kéz mosás, ezután szárazra törlöd, kiveszed a lencsét a szemedből, az egyik tenyeredbe teszed, rácsepegtetsz a folyadékból 3-4 cseppet és a másik kezed mutatóujjával óvatosan megdörgölöd. Ezután be a tokba, rá a folyadék úgy, hogy ellepje és kész is.
Én van hogy egy havi lencsét 6-7 hónapig is hordok, anyagi okok miatt.
Én nem szoktam kézmosás után megtörölni a kezem törölközővel, hogy ne legyen szöszös az ujjam.
Én magát a lencsét nem szoktam ujjal tisztítani a kivétel után, hanem csak belerakom a folyadékba.
6-7 hónapig tisztítás nélkül lencsét hordani? Na ez az igénytelenség, gondolom a seggedet sem törlöd ki sose. Mert minek, elég havonta egyszer fürödni is. Anyagi okokból... drága a víz xD
Kérdező, a szemed begyulladhat ha túlhordod, ez akár vakságot is okozhat vagy komoly látásromlást. Kicsit túl lehet hordani, de nem hónapokkal tovább.
Ujjal kell megtisztítani, ahogy az első írta. Magától nem tisztul meg rendesen a folyadékban állva a lencse. De ezeket a betanításon is elmondták, nem?
Én 2 hónapig hordom és semmi bajon nincs tőle.
Amikor megveszed akkor is már kitudja mennyit állt a folyadékban és jó egy évig is akár ha ki se bontod. Úgy akkor nem veszít a rugalmasságából??
Utolsó, én a helyedben nem kérdeztem volna ekkora hülyeséget...
Nem a folyadékban veszít a minőségéből. Hanem, mikor hordod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!