Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Mit kell tudni a kontaktlencsé...

Mit kell tudni a kontaktlencséről?

Figyelt kérdés

Ha nagyon érzékeny a szemem akkor fel tudnám helyezni a kontakt lecsét? annyira érzékeny hogy ha fúj a szél akkor kikönnyezik a szemem, nem birom elviselni ha bele megy a víz, azt meg pálne nem hogy megfogjam a szemgolyómat:S márpedig úgytudom hogy akinek kontakt lencséje van annak levételkor muszály, hogy van ez a felrakás és a levétel pntosan?

kb mennyibe kerül egy pár kontaktlencse és meddig lehet kasználni?

2009. febr. 12. 06:37
 1/7 anonim ***** válasza:
nekem van kontaktlenccsém és több típus van... külömbözik a használhatóság a fajta és az ár is... berakás: a lencsét megfogod úgy mitha egy mini tányért tartanál az ujjadon (úgy néz ki mint egy tányér és úgy kell fogni hogy csak szépen feküdjön rajta az ujjadon és ne fogd... a folyadéktól a kezedhez tapad) és aztán a szemhéjad kisssé szétfeszíted óvatosan berakod majd szépen lassan elengeded ha gyorsan csinálod vagy leesik és piszkos lesz vagy pedig a kezeden marad... amikor bent van szépen csukd be a szemed és forgasd majd nyisd ki és kész van a berakás! kivétel: ugyanúgy feszísd ki a szemhélyad és óvatosan a BŐRREL! NE a KÖRÖMMEL! szedd ki... lassan és óvatosan... érezni fogod hogy mikor fogtad meg... de óvatosan mert könnyedén elszakad ha rosszul fogod! ha már az ujjadon van szépen cseréld ki a lencse folyadékot (ha olyan típusú) és már kint is van... ha nyugtatni akarod a szemed akkor pislogj és csukott szemmel forgasd a szemed! egyébként meg ha nagyon érzékeny a szemed... hát nem tudom én még a hagymától is nehezen sírok... kivéve ha szörnyű íze van... na de erről kérdezz inkább egy szemészt!
2009. febr. 12. 11:56
 2/7 anonim ***** válasza:

Mindenkinek érzékeny a szeme, egy ún. pislogási reflex védi, de ez akaratlagosan legyőzhető, meg aztán a másik kezeddel nyitva tudod tartani a szemhéjaidat, nem olyan erődek azok :)

Maga a lencse csak minimális mértékben irritálja a szemet, elvileg nem is érintkezik vele, mert egy vékony könnyréteg van közöttük, ezen "úszik" a lencse.

A szemgolyó "tapizása" könnyen megszokható, ráadásul elvileg, ha ügyes vagy, csa magához a lencséhez kell hozzáérni.

Van olyan lencse, amit csak nappalra lehet berakni, ezek között is van eldobható, egyszer használatos, és tisztítható, többször használható. Aztán vannak a folyamatosan, akár egy hónapig is éjjel-nappal viselhető fajták. Az árat általában egy havi mennyiségre érdemes kiszámolni, könnyen lehet, hogy 30 pár eldoható egynapos olcsóbb, mint egy egy hónapig használható pár. Egyébként havi pár ezer forintról van szó, egyátalán nem vészes.

Hosszú távú alternatíva a lézeres látáskorrekció, ami egyszeri nagyobb kiadás után - azon kívül, hogy nincs jobb, mint az így egészségessé vált szem - még kifizetődő is tud lenni.

2009. febr. 12. 13:21
 3/7 anonim ***** válasza:

Néztem neked egy konkrét árat is:

Bausch&Lomb Soflens 59 (59% víztartalmú) lencse

6 pár egy hónapos lencse (6 hónapra): 8358 Ft.

2009. febr. 12. 13:26
 4/7 anonim ***** válasza:

És egy egynapos, eldobható (ez drágább, de csak higiénikusabb minden nap friss, steril lencsét berakni, nem?):

B&L Soflens 1Day disposable (90/doboz)

1 hónapra (90 pár): 20538 Ft.

2009. febr. 12. 13:28
 5/7 anonim ***** válasza:

Nekem is van lencsém, 30 napos Dispo, azt veszem negyedévenként 9000ért, tehát havi 3000HUF, de szerintem 100%osan megéri mert mikor kell tökéletesen látok és 3-4 nap után már abszolút rutinosan ment a ki-berakás is.

Egyébként hanyas szemed van mert szerintem ha ilyen 0.5-0.75 körül van ne szokj hozzá a lencséhez. A berakás ugyanúgy megy ahogy az első hozzászóló írta, a kivételhez annyit tennék hozzá, hogy mikor szétfeszítes a középső ujjad odanyomod óvatosan a szemed szélére ami már fehér mert ott nincsenek idegek azt nem érzed ha hozzáérsz, a hüvelyk ujjadat pedig a lencsére teszed, a két ujjaddal pedig mintha óvatosan próbálnál lapozni kiveszed.

Egyébként szerintem a B&L lencsék szarok...

Remélem tudtam segíteni, ha kérdésed van írj nyugodtan privátot!

2009. febr. 12. 20:41
 6/7 anonim válasza:
én is kérdeznék ebben a témában:ha nagyon erős a szemüvegem,akkor is hordhatok kontaktlencsét??
2009. aug. 20. 18:23
 7/7 anonim ***** válasza:
Mennyire erős? Azt hiszem -12esig vannak.
2009. aug. 21. 01:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!