Mit kell tudni a kontaktlencséről?
Ha nagyon érzékeny a szemem akkor fel tudnám helyezni a kontakt lecsét? annyira érzékeny hogy ha fúj a szél akkor kikönnyezik a szemem, nem birom elviselni ha bele megy a víz, azt meg pálne nem hogy megfogjam a szemgolyómat:S márpedig úgytudom hogy akinek kontakt lencséje van annak levételkor muszály, hogy van ez a felrakás és a levétel pntosan?
kb mennyibe kerül egy pár kontaktlencse és meddig lehet kasználni?
Mindenkinek érzékeny a szeme, egy ún. pislogási reflex védi, de ez akaratlagosan legyőzhető, meg aztán a másik kezeddel nyitva tudod tartani a szemhéjaidat, nem olyan erődek azok :)
Maga a lencse csak minimális mértékben irritálja a szemet, elvileg nem is érintkezik vele, mert egy vékony könnyréteg van közöttük, ezen "úszik" a lencse.
A szemgolyó "tapizása" könnyen megszokható, ráadásul elvileg, ha ügyes vagy, csa magához a lencséhez kell hozzáérni.
Van olyan lencse, amit csak nappalra lehet berakni, ezek között is van eldobható, egyszer használatos, és tisztítható, többször használható. Aztán vannak a folyamatosan, akár egy hónapig is éjjel-nappal viselhető fajták. Az árat általában egy havi mennyiségre érdemes kiszámolni, könnyen lehet, hogy 30 pár eldoható egynapos olcsóbb, mint egy egy hónapig használható pár. Egyébként havi pár ezer forintról van szó, egyátalán nem vészes.
Hosszú távú alternatíva a lézeres látáskorrekció, ami egyszeri nagyobb kiadás után - azon kívül, hogy nincs jobb, mint az így egészségessé vált szem - még kifizetődő is tud lenni.
Néztem neked egy konkrét árat is:
Bausch&Lomb Soflens 59 (59% víztartalmú) lencse
6 pár egy hónapos lencse (6 hónapra): 8358 Ft.
És egy egynapos, eldobható (ez drágább, de csak higiénikusabb minden nap friss, steril lencsét berakni, nem?):
B&L Soflens 1Day disposable (90/doboz)
1 hónapra (90 pár): 20538 Ft.
Nekem is van lencsém, 30 napos Dispo, azt veszem negyedévenként 9000ért, tehát havi 3000HUF, de szerintem 100%osan megéri mert mikor kell tökéletesen látok és 3-4 nap után már abszolút rutinosan ment a ki-berakás is.
Egyébként hanyas szemed van mert szerintem ha ilyen 0.5-0.75 körül van ne szokj hozzá a lencséhez. A berakás ugyanúgy megy ahogy az első hozzászóló írta, a kivételhez annyit tennék hozzá, hogy mikor szétfeszítes a középső ujjad odanyomod óvatosan a szemed szélére ami már fehér mert ott nincsenek idegek azt nem érzed ha hozzáérsz, a hüvelyk ujjadat pedig a lencsére teszed, a két ujjaddal pedig mintha óvatosan próbálnál lapozni kiveszed.
Egyébként szerintem a B&L lencsék szarok...
Remélem tudtam segíteni, ha kérdésed van írj nyugodtan privátot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!