Hogy viseljem el hogy szemüveges lettem?
Sziasztok. 28 éves lány vagyok. Már évek óta éreztem hogy rohamosan romlik a szemem. De egyszerűen annyira nem szerettem volna szemüveget (kintaktlencsét nem hordhatok) hogy még csak nem is csináltattam soha. Már egy ideje viszont szinte semmit nem láttam, gépezni egyátalán nem tudtam, teljesen vaknak éreztem magam, így elmentem szemüveget csináltatni. A helyzet iszonyatos. A jobb szemem 6os, a bal 5.5-es. A keret maga szép, viszont az üvege nagyon vastag, és annyira felnagyítja a szemem hogy az üvegben elölről szinte csak a szemem látszik. Szörnyen érzem magam, ha kimegyek az utcára megnéznek emiatt. Úgy látszik ez ritka. Ha viszont nem veszem fel egyszerűen szite "vak vagyok".
Másnak is volt ilyen problémája?
Hogy lehet ezt megszokni?
Hát, én is nagyon nehezen viseltem, mikor a szemem egyszer csak megunta a kontaktlencsét.
Szerintem még mindig jobb, ha a szemüveg nagyítja a szemedet, mint ha kicsinyítené. Az enyém mínusz négyes, és még vékonyított üveggel is feleakkorának mutatja a szememet, mint amekkora valójában. Pedig állítólag a szemem (volt) a legszebb rajtam...
Esetleg sminkkel megpróbálhatod kisebbnek láttatni a szemedet. Ha pl. az egészet körbehúzod sötét színű szemceruzával, az, ha jól tudom, kicsinyíti a szemet.
És utánanézhetnél, hogy alkalmas-e a szemed lézeres műtétre.
Szia!
Nem kell pánikolni! Én is szemüveges vagyok már néhány éve, kb. 10. És van egy ismerősöm, akinek szintén ilyen magas dioptriájú szemüvege van. Vékonyított műanyag lencsével egyáltalán nem látszik nagynak a szemed! Sőt, lehet ilyen nagyságban kontaklencsét is csináltatni!
És próbáld meg a pozitívumát nézni!
Kis változás, új érzés. A szemüveg öltöztet, sőt sokak szerint szexi, csak meg kell találni az egyéniségedhez illőt. Úgyhogy ne csüggedj, ez nem olyan rossz dolog.
Ha viszont annyira zavar, beszélj egy szemésszel, hogy lehet-e műtétet csináltatni, és esetleg megoldhatja a szemüveg problémát!
Hordjad mindenképpen. Saját tapasztalat, ugyanolyan voltam mint te. Nem akartam szemüveget hordani, nem áll jól, mit szólnak hozzá stb stb. Ebből az lett, hogy mostmár a legfelső számot se látom, és 5 méterről nem ismerem meg az embereket, sőt háromról. 2 évig folyamatosan romlott a szemem, mikor -1 körül volt, voltam szemvizsgálaton (nem látás miatt, kötőhártyagyulladás) és volt látásvizsgálat is, de ezt előtte nem tudtam. Nagyon nem akartam szemüveget, így kivertem a hisztit, hogy ez biztos a gyulladás miatt van. Mikor elmúlt, vissza kellett menni, és én hülye, betanultam a táblát. Akkor még nem láttam olyan rosszul, nagyon ritkán éreztem. Aztán egyre rosszabb. Lement -3ig. Ez volt a határ, elmentem szemüveget csináltatni, eltelt egy év...és javult a szemem. Ezért mondom, hordani kell.
17/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!