Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » A fáradtság miatt tényleg...

A fáradtság miatt tényleg romlik a látás?

Figyelt kérdés
A Tények c. műsorban hallottam ma este, és nagyon megilyedtem, mert későn, 1-2 óra fele szoktam lefeküdni, így minden nap elég fáradt vagyok és a szemem is szokott romlani. Nagyon bepánikoltam, nagyon féltem a szemem. Köszönöm az értelmes válaszokat!

2012. dec. 20. 19:28
 1/3 anonim ***** válasza:

én 6-7 éve kb. suliidőben 3-4 órákat alszok, maj' lekoppan a fejem a fáradtságtól mégis, teljesen jó a szemem.

annyiban igaz, hogyha 5-6 órát olvasol egyhuzamban és nem nézel fel a könyvből akkor láthatsz pár percig homályosan ha távolra nézel mert a szemednek meg kell újra szoknia hogy távolra is fókuszálsz olyan hosszú közelre nézés helyett.

de ez átmeneti a fáradtságtól, nem marad úgy

2012. dec. 20. 21:19
 2/3 anonim ***** válasza:
Távollátóknál előfordul, hogy egy idő után a szem már nem tud úgy fókuszálni, és elhomályosodik a kép. Ekkor szokták felírni nekik az első szemüveget.
2012. dec. 20. 22:02
 3/3 A kérdező kommentje:

közellátó vagyok (mínuszos a szemüvegem), és nagyon f*sok, hogy meddig romlik még a szemem, és mivel sokáig vagyok fent mindig ezért kérdeztem

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!

2012. dec. 22. 22:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!