Meddig fog romlani? (Bővebben lent)
15 éves vagyok, -4 es szemüvegem van! Az első szemüvegemet 6 évesen kaptam, akkor -1 es volt!
Ha jól tudom a látás 18 éves korig romlik vagy nem! De onnatól tuti, hogy a romlás megáll!
Szerintettek mennyite fog még romlani, ha egyáltalán fog?
Hogyan állíthatom vagy lasíthatom meg a romlást?
29 éves vagyok, tavaly még -5 ,-5.5 ös volt a szemüvegem, az idén már -6.5 -6.5 -os, de volt már olyan év, hogy gyengébbet irtak ki, szóval javult valamit.
Nem 18 éves korig romlik az tuti, hogy meddig az mindenkinél egyedi szerintem, már ha van egyáltalán határa a szem romlásának.
Van határa a szem romlásának. Különben a rövidlátók látása később "megjavul" abban az értelemben, hogy az időskori távollátást náluk kompenzálja a közellátásuk, ezért idős korban ők szemüveg nélkül tudnak olvasni.
Ha 29 évesen romlik a szem, akkor lehet, hogy egyéb folyamatok is zajlanak ott, amiket érdemes lehet megvizsgálni. Egy ismerősömnek valami krónikus arcüreggyulladás-szerűsége volt, és attól romlott a szeme (hogy ez persze hogyan függ össze, azt nem tudom).
Az se mindegy, hogy mikor mész szemvizsgálatra. Ha pl. előtte 1-2 napig nem számítógépeztél, nem olvastál sokat, és nem hordtál szemüveget, akkor lehet, hogy javulás látszik s szemvizsgálaton.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!