És neked sem szükséges szemüveget hordanod, ha nem akarsz. Nekem mínusz 1 dioptriás a szemem, írtak is fel szemüveget állandó viseletre, de csak nagyon ritkán veszem fel. Bár szemüveggel élesebben látok, és jóval messzebbről el tudok olvasni például házszámokat, a mindennapi életben engem kevésbé zavar, hogy egy kicsit közelebb kell mennem, mint az, hogy egy keret van a szemem előtt. Viszont néha meg jó a szemüveg, ha például feliratos filmet nézek, vagy csak messzire kapunk jegyet a színházba. Szóval nyugodtan írasd fel és vedd meg a szemüveget, senki nem fog pisztolyt tartani a fejedhez, hogy hordjad is! Viszont ha fáradtabb vagy, sokat vagy gép előtt, vagy fáj a fejed, jól jöhet.
2012. nov. 9. 20:29
12/18 anonim válasza:
11. vagyok. Még azzal egészíteném ki, hogy 19 éves korom óta van ez a -1 dioptria, most 40 vagyok, és semmit nem változott azóta a szemem. Szóval még az sem igaz, hogy ha nem hordod a szemüveget, akkor tovább romlik.
2012. nov. 9. 20:32
13/18 A kérdező kommentje:
hm. oksi. köszi mindenkinek. nem fogok belehlani asszem.
viszont a barátnőm elég hülye. ő már volt sima vizsgálaton, mikor el kellett olvasnia a számokat. akkor hármat direkt rosszul mondott. -.-
a nő most el akarja küldetni szemészhez. ő mit csináljon?
2012. nov. 9. 20:37
14/18 anonim válasza:
leírták már, menjen be az optikába és mondja el hogy szemüveget szeretne hordani, megkapja a választott keretet sima lencsékkel.
2012. nov. 9. 20:44
15/18 anonim válasza:
Szerintem is csináltasson magának dioptria nélküli szemüveget. Nekem is jó a látásom, de mégis szemüveges akartam lenni és elmentem is csináltattam magamnak 0 dioptriásat. Irigylem egyes emberek rossz látását(csak a rövidlátást, kb.-0,5Dtől -3,5D-ig), tudom ez beteges, de ez van. Egy gyönyörű damilos vastag szárú szemüvegkeretet választottam magamnak(nem divatkeret, normál szemüvegkeret). És én még jobban vigyázok a szemüvegemre mint a legtöbb szemüveges ember(én megveszem a mikroszálas kendőt + a tisztító folyadékot) a csomóan csak úgy megtörlik a pólójukban vagy papír zsebkendőbe, rossz nézni hogy azokkal a csodás szemüvegekkel mit tesznek. Egyszerűen imádom a szemüvegeket, amikor utazok a BKV-n szoktam nézni az emberek szemüvegét olyan jó időtöltés. A szemüveg szép, divatos, öltöztet. Annyira szeretem a szemüveget, hogy a szemüveg 2.szerelmem, néha amikor lefekszem és mielőtt elalszom akkor is a szemüvegekre gondolok(néha romantikus szivecskékkel). És általában csak a szemüveges lányok jönnek be, szemüveg fétisem van. Imádom a szemcsiket!!
18/F
Üdv:
Egy szemüvegrajongó
2012. nov. 9. 22:31
16/18 anonim válasza:
A lány biztosan ingyen akarja a szemüveget.
2012. nov. 10. 02:53
17/18 anonim válasza:
utolsó előtti, te nem vagy normális.. kezeltesd magad szerintem...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!