Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Tudnátok adni valami csodatipp...

Tudnátok adni valami csodatippet? Hegesztővel elintézte a szemét.

Figyelt kérdés
Valaki tudna valami csodatippet? Párom beköszörülte hegesztővel a munkahelyén úgy a szemét, hogy ki sem tudja nyitni. Be vagyunk sötétítve és napszemüvegben jajgat, pedig nem egy kényes típus. A baj az, hogy le kellene vezetnie 2x70km-ert, mert most van láthatásunk. Kérlek segítsetek, ha tudtok valami csodaszert ajánlani!!! Köszönöm.

2012. szept. 8. 10:57
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
vezesd le te. Ő szerintem így most jobb ha nem vezet
2012. szept. 8. 11:00
 2/15 anonim ***** válasza:
ORVOS! Ha ő nem tud csodaszert, senki. De ezt orvosnak látnia kell!
2012. szept. 8. 11:00
 3/15 anonim ***** válasza:

itt elsősorban csak az orvos segíthet. Azonnal menjetek az ügyeletre ott kap rá krémet és az enyhíteni fogja rögtön a fájdalmat is, de eltelik majd pár nap hogy rendbe jöjjön.

Én a férjemnek ha nem ilyen súlyos az eset mint nálatok akkor éjszakára kamilla teás borogatást szoktam rátenni.

De szerintem a párodon csak a doki segíthet, a kamilla már nem. De ne is számítsatok arra hogy ezzel vezetni is fog tudni a napokban.

2012. szept. 8. 11:02
 4/15 anonim ***** válasza:
Ahogy az előttem lévő írta: orvos. Mivel fájdalmai vannak, adj neki fájdalomcsillapítót, legalább addig amíg orvos nem ír valami komolyabb gyógyszert neki. Vezetni, most semmi esetre sem, nemcsak titeket másokat is veszélyeztett ha így vezet..
2012. szept. 8. 11:02
 5/15 anonim ***** válasza:
Orvos, de addig is én úgy tudom, hogy reszelt krumplit kell rá tenni, az is segít! Jobbulást a párodnak! :)
2012. szept. 8. 11:07
 6/15 anonim ***** válasza:
Igen, így nem vezethet és természetesen orvos. Viszont nálunk, ha apukám emiatt szenved, nyers krumpliszeleteket tesz rá, csillapítja a gyulladást. Ha azonban van is a szemében idegen test, akkor az szintén orvosi ellátást igényel.
2012. szept. 8. 11:08
 7/15 anonim ***** válasza:

AZONNAL VIGYÉTEK ORVOSHOZ!!!

Legjobb lenne egy nagyobb kórház ügyeletére menni, mert ott valószínűleg van szemész szakorvos is ügyeletben.

A SZEMMEL nem szabad játszani, ne kezdjetek otthoni kuruzslásokba, mert akár meg is vakulhat!

2012. szept. 8. 11:08
 8/15 anonim ***** válasza:
Kötőhártya gyulladásra való szemcsepp kell neki, de azt csak doki írhatja fel. Minimum három nap, de inkább több mire javulást érez majd. A csepp mellé hideg vizes borogatás. Soha többé ne hegesszen pajzs nélkül vagy ne nézegessen ki mellette, mert maradandó látáskárosodást okozhat. Szerintem a láthatást cseréljétek el jövő hétre, ő most napokig használhatatlan lesz. Jobbulást!
2012. szept. 8. 11:10
 9/15 A kérdező kommentje:

Tudok vezetni, de sajnos nincsen jogosítványom anyagi okok miatt.

ORVOShoz két ok miatt nem mentünk:

1., Nem lát lakáson belül sem, akkor hogyan vigyem el?

2., Nem bejelentett az állása, így nincsen TB által biztosítva.

Eltelik pár nap, hogy rendbe jöjjön?

Reszelt krumplit tettünk rá. Kamilla lehet, hogy jobb lenne vagy hideg vizes borogatás?

Sajnos mindig pajzs nélkül hegeszt. Állítólag azzal és kesztyűben Ő nem tud dolgozni.

A láthatást sajnos nem cserélik le.

2012. szept. 8. 11:36
 10/15 anonim ***** válasza:

A krumplit jó apróra reszeld, majd tedd gézbe. Amíg csak bírja, hagyja rajt. Addig te szaladj el a gyógyszertárba, valamilyen szemcseppet biztos adnak. Esetleg maszek szemészhez kellene elmennetek, oda talán nem kell a TB. A kesztyű le van sz.rva, de még egyszer ne merjen pajzs nélkül hegeszteni, mondd meg neki. Tizenöt év múlva már hiába bánja, ronggyá égeti a szaruhártyáját. Hiába hord ám napszemüveget -pedig azt biztos felteszi nyáron- ha ezerszeres uv fényt enged a szemébe hegesztéskor. Van egy szemcsepp amit sokan dicsérnek, de ugyanannyian szidják is mert valamilyen összetevők miatt brutál erős. Viszont vény nélkül kapható. De! Négy napnál tovább tilos használni, rá is van írva, meg nézz utána itt a neten. Ez az:

[link]

Abszolut nem értek hozzá, nekem bejött, de sokkal kisebb gondom volt (sokat dolgoztam a monitor mellett).

Tehát ha megvennéd, mindenképp érdeklődj előtte. Most is olyan borzasztóan van?

2012. szept. 8. 12:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!