Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Lehet azért karikás a szemem,...

Lehet azért karikás a szemem, mert a munkám miatt napi 8 órát gép előtt ülök?

Figyelt kérdés

Mit lehet ellene tenni? Kb. 7 órát alszom naponta, folyadékot sajnos nem iszom eleget.

Előre is köszönöm a válaszokat.:)

2012. szept. 7. 12:32
 1/6 anonim ***** válasza:
Biztosan kihat rá a gépezés, de vannak emberek, akiknél ez alkati dolog, és computer nélkül és rendes alvással is karikás a szemük. Azt mondják egy-egy uborkaszelet a szemekre jótékonyan hat a sötét karikákra, de gondolom megszűntetni nem fogja
2012. szept. 7. 12:47
 2/6 Antimod ***** válasza:
A kevés folyadék lehet oka, és biztos, hogy elég a napi 7 óra alvás? Nekem pl. nem mindig, pedig messze nem vagyok már gyerek.
2012. szept. 7. 12:47
 3/6 A kérdező kommentje:
Én 22vagyok, és nem elég a 7 óra alvás, de sajnos nem tudok többet legalábbis hétköznap, mert 5-kor kelek, ráadásul messze lakom a munkahelyemtől, aztán vacsicsinálás, stb. és 11 előtt nem kerülök ágyba. Hétvégén kb. 10 óra kell,hogy rendesen kialudjam magam, de ez hétköznap lehetetlen.:(
2012. szept. 7. 12:56
 4/6 anonim ***** válasza:

Szerintem főleg a kialvatlanságtól van. A másik amivel védheted a szemed: ne bámuld a monitort túl sokáig egyhuzamban. Nekem félóránként a gép kötelezően beiktat 1 perc szüntetet, ez alatt fel szoktam állni, kicsit mozgok, ugrálok a labdámon stb. Így remélhetőleg a gerincemet sem vágom haza a sok egyhelyben üléssel (vagy kevésbé), és a szemem is variálhatja a fókusztávolságot (a túl sokáig fix távolságra nézés árt neki).

Az is fontos, hogy a szobában ne a monitor/tévéképernyő legyen a legfényesebb pont. Ha a többi részen is van fény, ösztönösen gyakrabban nézel föl, váltasz fókusztávot egy kis időre - és ez segít a szemeden.

Miért nem iszol eleget? Fogj egy másfeles ásványvizes palackot, töltsd tele reggel vízzel, híg szörppel, hígított gyülölcslével stb., és estére fogyjon el. Nyáron lehet több palackod, ha lefagyasztva tartod őket, egész nap hidegek maradnak. Nekem is van egy kancsó víz az asztalom mellett.

2012. szept. 10. 16:26
 5/6 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi, megfogadom a tanácsokat:)
2012. szept. 11. 08:16
 6/6 A kérdező kommentje:
Egyébként azért nem iszom többet, mert egyszerűen nem esik jól, már egy pohár folyadéktól eltelítődök.:S
2012. szept. 11. 10:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!