Használhatom-e plusz egy hétig az egy hónapos kontaktlencsémet, ha azt a "valódi" határidőn belül nem hordtam?
Augusztus 2-án kaptam meg a lencséket, és az optikus azt mondta, hogy semmilyen körülmények közt ne hordjak egy havi lencsét egy hónapnál tovább, akkor sem, ha közben vannak kihagyások a viselést illetően.
Múlt héten a Balatonon voltam, és egy teljes hétig nem hordtam a kontaktlencsét. Sajnos nincs most arra pénzem, hogy rendeljek, de a hét közepén már le tudom adni a rendelésem, tehát péntekre, legrosszabb esetben hétfőre megérkeznek az újak.
A kérdésem tehát, hogy lehet-e bármi probléma belőle, ha még a következő héten viselni fogom őket?
Esetleg, ha nem viselem egész nap, hanem amikor hazaérek a suliból kiveszem?
szerintem próbáld meg, nekem ha már nem jók, akkor bök, meg szúr meg minden...ha ilyen nincs, akkor szerintem okés a dolog, bár azért nem buzdítalak erre, biztos, hogy van oka, hogy ez a "szabály"...
Szemüvegben miért nem akarsz menni?
Nem passzol a dioptria a szemüvegemen. Sem a szememhez, sem a kontaktlencséhez. (Ha rögtön felveszem a szemüvegem a lencse kivétele után, kicsit szédülök is benne
A szemüvegem: -1,75 és -3; a kontaktlencsém: -2 és -3)
A másik ok pedig, hogy nekem még új ez a szemüveg nélküli élet, és nagyon élvezem :D
Bocsi, nem!
A szemem: -1,75 és -3
A szemüvegem: -1,75 és -2,75
A kontaktlencsém: -2 és -3
Akkor oké, köszi a válaszokat! :)
Gondoltam arra, hogy csak azért mondja ezt, hogy minél több pénzt költsek rá.
Ha a netről rendelem, 2653-ra jön ki egy pár, ha az optikában veszem, akkor 2990. A különbség meg gondolom, az optika saját haszna.
Egyszer plusz egy hét belefér. De azért aki hülyézi a dokikat meg pénzéhséget gyanít: igenis van oka a 30 napos limitnek. A lencse hordás közben fokozatosan öregszik, romlik a légáteresztő és folyadékmegkötő képessége. Ezen kívül pedig az öregedő lencsén könnyebben megtapadnak a bacik, és csúnya, akár gennyes szemgyulladást okozhatnak.
Persze, lehet 3-4 hónapig hordani, végül is mindent lehet, csak kérdés megéri-e kockáztatni a nyálkahártyád épségét és a szemed világát a spórolás miatt. Nekem nem éri meg. Nem mondom, hogy mindig a 30. nap végén kidobom, de általában minden hó elején cserélem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!