Hogy kell betenni meg kivenni a kontaklencsét?
kb. 10 éve vagyok szemüveges, sose veszem le csak ha alszok, hozzám van nőve a szemüveg :D viszont elgondolkodtam rajta hogy kipróbálnám a kontaklencsét, csak az a baj , hogy egyáltalán nem merek a szemembe nyúlkálni , életembe egyszer ha bele nyúltam. Amikor betenném akkor hozzá kell nyúlni vagy csak rá kell tenni az ujjamra és úgy? kivenni hogy? mi van ha nem jó helyre teszem? akkor újra ki aztán megint vissza?
meg itt olvastam hogy a szemészeten valaki 20-25 percig próbálgatta, de én nem akarom ott próbálgatni meg az orvos előtt bénázgatni, inkább otthon próbálkoznék olyat lehet mondani? meg azt is olvastam hogy először az orvos teszi be, na azt meg vég kép nem szeretném ....:D
Én is szemüveges vagyok, néha 3 darab is kell, ezért szintén gondolkodom a napi kontaktlencse használatán.
A behelyezésről-kivételről elég jó videók vannak a Youtube-on.
Az ujjad hegyére teszed a lencsét és rárakod a szemedre, alig érsz hozzá, én is féltem tőle mert besz*ri vagyok, már a gondolata is iszonyú volt, de mégis lencsés lettem és már csak nevetek azon hogy féltem az egésztől:) Gyakorlatilag a szemedhez nem érsz, csak a lencsét fogod meg rajta akkor is amikor kiveszed. Semmi gond nincs vele hidd el, első pár napban jelent csak gondot.
Én mivel ennyire féltem és a szemem is extra érzékeny 1 óráig tartott az optikában berakni és kivenni a lencsét. Dehát kibírtam... és főképp: megérte. Olyat nem lehet hogy hazaviszed és ott próbálod...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!