Baj hogy nem voltam szemvizsgálaton?
Figyelt kérdés
Kontaktlencsét csináltattam és szó nélkül odaadták2009. júl. 20. 17:41
1/6 anonim válasza:
Hogy a csudában csináltattad meg vizsgálat nélkül? Az optikus is megvizsgál, mielőtt kiadja a lencséket! (legalábbis kellene). A vizsgálat azért van, hogyha bármit is változott a látásod esetleg, a régi típusú, erősségű lencse már nem jó... de ezt az optikusnak tudnia kellene..
2/6 A kérdező kommentje:
hát ő nem csinált semmit,megnézte milyen erős a szemüvegem aztán helószia :S
2009. júl. 20. 17:56
3/6 anonim válasza:
Szerintem el kellene menned egy szemvizsgálatra mindenképpen, ha esetleg nem a megfelelő dioptriájú a kontaktlencséd, az árthat a szemednek. Könnyen lehet, hogy felesleges, mert jók a lencsék, de a látással nem szabad játszani.
4/6 anonim válasza:
hát ez nagyon érdekes. Ugyanis a szemüveg lencse nem egyenlő a kontaktlencsével. A szemüveg a szem előtt van 1-2 centire, a lencse a szemeden, tehát annak más dioptriának kellene hogy legyen. Rendes hivatalos optikushoz mentél, vagy vmi lebújba? Mert rendes helyen vizsgálat nélkül nem adnak lencsét, sőt meg is mutatják (anélkül el sem engednek), hogy tedd be, hogy vedd ki.
5/6 A kérdező kommentje:
meg megmutatta nagyon rendes volt egy órát ott szerencsétlenkedtem de próbált segíteni meg minden
2009. júl. 20. 19:57
6/6 anonim válasza:
minenféle vizsgálatot kellene végeznie a szemeden hogy kiderüljön szabad e egyáltalán hordanod..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!