Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Mit csinálnak a szemvizsgálaton?

Mit csinálnak a szemvizsgálaton?

Figyelt kérdés
Hát nem látok távolra és holnap megyünk megnézetni a szemem de nem igazán tudom mit csinálnak ott :D bár anya mondta h mit fognak, de pntosabban mit fognak?? :D
2011. febr. 18. 19:07
 1/8 anonim ***** válasza:
Fogat mossál, mert elég közelre fog hajolni hozzád a doki amikor egy nagyítóval belenéz a szemedbe.
2011. febr. 18. 19:16
 2/8 anonim ***** válasza:
Nekem egy gépezetbe kell belenéznem, ahol van egy kis hajó amit figyelnem kell.Ekkor ő lekamerázza a szemeim:D (csak az egyikkel kell mindig belenéznem).Aztán belevilágít a szemembe egy lámpába(nem tudom miért:d).Majd felrakja rám azt a bűn ronda próbaszemüveget, amibe rak lencséket, és a lencsékkel el kell olvasnom a képernyő előtti betűket.Néha van olyan, hogy levegőt spriccel egy géppel a szembe, ezzel megnézi a szemembe a most nem tudom mit:d
2011. febr. 18. 19:16
 3/8 anonim ***** válasza:

Belenéznek a szemedbe egy géppel, egyáltalán nem fáj, nem is kellemetlen. bele kell nézned egy lencsébe, ahol vagy fényt, vagy valamilyen ábrát látsz, és a gép leméri a fókuszálást, a látásromlás fokát, stb. Több ilyen géppel is megnézhetnek. Ezen kívül olvastatni fognak a klasszikus falitáblás módszerrel. Kapsz egy szemüveget, amiben majd cserélgetik a lencsét,miközben olvasod a táblát, hogy megállapítsák, melyikkel látsz jól.

Én félévente megyek ilyenre, vizsgálják, mikor áll meg a szemromlásom. Semmi kellemetlent nem csinálnak, ne aggódj. Megállapítják, hogy milyen dioptria kell neked, és már akár választhatod is ki a szemüveget, vagy a lencsét.

25/N

2011. febr. 18. 19:18
 4/8 poiu ***** válasza:

Semmim fájdalmasat. Valószínűleg:

1) Bámulsz egy táblára és egyre kisebb betűket vagy U-kat kell megfejtened

2) különböző lencséket adnak, és azt nézik hogy melyikkel hogyan fejted meg a táblát.

3) lehet, hogy bele kell nézned egy gépbe két szemmel

4) Lehet, hogy belevilágítanak a szemedbe (tükrözés). Ez sem kellemetlen, de előtte pupilla tágítót csöpögtethetnek a szemedbe, amitől a vizsg után nem lesz jó fénybe nézni (viszont a tág pupilla szexi, akár f vagy akár lány).

2011. febr. 18. 19:20
 5/8 anonim ***** válasza:
Ezek valószínűek. Mondjuk én az uccsót nem engedném meg :)
2011. febr. 18. 19:22
 6/8 poiu ***** válasza:
Az uccsó sem kellemetlen, mert nem a fénybe kell nézned, hanem máshová. Viszont a pupillád órákig tág lesz, meg fog érted őrülni az ellenkező nem.
2011. febr. 18. 19:33
 7/8 A kérdező kommentje:
Megvolt :) géppel bemérték a szemem utánna meg megolvastattak és hát szemüveg kell :) szombatra kész is van :D
2011. febr. 19. 17:24
 8/8 poiu ***** válasza:
Tök jó! Nagyon tudós leszel tőle :-)
2011. febr. 19. 20:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!