A kontaklencével tényleg jobban lehet látni, mint a szemüveggel?
Kedves kérdező!
Én kereken 3 hete váltottam kontaktlencsére többévnyi szemüvegviselés után. A kérdésedre a válasz az igen, mivel a kontaktlencsével 360 fokban látsz mindent. Amikor először betették nekem a lencsét és elküldtek 30 percnyi sétálgatásra akkor úgy éreztem mintha újjászülettem volna, sose volt ilyen éles látásom, és ennyire mindenre kiterjedő:-)
Az pedig nem igaz, hogy a kontaktlencse rontja a szemet, meg hogy a szemüveg jobb. Inkább úgy mondanám, hogy a kontaktlencsét nem mindenkinek bírja a szeme. Szemszárazság pl., illetve valaki hajlamosabb a fertőzésekre valaki nem. Én úgy voltam vele, hogy megpróbálom, ha jó akkor marad, ha nem akkor vissza a szemüvegre. Eddig minden OK és örülnék ha így is maradna. Egy próbát mindenképpen megér ha szeretnél szemüvegtől szabadulni. Remélem érthető az írásom:-)
én közel 20 éve hordok k.lencsét. A szemüveghez képest kb. fél dr.-rel jobban lehet látni, nem párásodik, az éles látószög olyan mint akiknek nem rossz a szemük...
És az elmúlt 20 év alatt egyszer kellett egy dél dr.-t korrigálni, korábban (stemüveggel) szinte évente romlott a szemem. Nem kell túlhordani, és a megfelelő fajtát kell kiválasztani ami a szemednek ill. az életvitelednek a legjobban megfelel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!