Mi alapján határozzák meg a dioptriát? "Belövi" egy gép és akkor annyi? Optikus vagy orvos mér precízebben?
Figyelt kérdés
2012. júl. 2. 21:01
1/4 anonim válasza:
Közelre egy gépbe kell belenézni, azt állítgatják, és neked mondani kell, hogy mikor látod élesnek a képet. Messzire pedig a falon lévő táblát kell felolvasnod, miközben cserélgetik a szemed előtt a lencséket. (Legalábbis gondolom, még mindig így csinálják.) Engem anno a szemész nagyon futószalagon vizsgált, azt hiszem, legközelebb inkább optikushoz mennék, neki érdeke, hogy normálisan odafigyeljen a páciensre, elvégre potenciális vevő is egyben...
2/4 anonim válasza:
Én már nem is szemészhez járok, mert sok a beteg, a dokinő azt sem tudja,hová kapjon.
Az optometrikus 40 percig foglalkozott velem hótt nyugiban.
Belőtte géppel is, és végigpróbálgatta a lencséket is. Én jobban hiszek annak, hogy mivel látok jobban, mint a gépnek.
Az optometrikusnál még arra is volt lehetőség, hogy percekig járkáljak a legjobbnak tűnő lencsékkel, hogy lássam, nem szédülök-e.
3/4 A kérdező kommentje:
De jó, köszi. És náluk mennyit kell fizetni a vizsgálatért?
2012. júl. 3. 10:36
4/4 anonim válasza:
Nálunk az optikában van egy optometrikus, nem kell fizetni semmit, csak időpontot kell kérni. Persze a legtöbben ott készíttetik a szemüveget, ezért éri meg a boltnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!