Pár napja szemideg rángásom van. Kipihent vagyok és stresszmentes életet élek. Mitől lehet, és hogyan szüntethetném meg?
Pont tegnap reggel volt ez a téma a Tv dokikban :)
Ott azt mondták, hogy vagy attól, hogy sokat nézek tv-t, számítógép stb.. Lehet még attól is, hogy nem vagy elég kipihent és ez nem mindig azt jelenti, hogy te milyennek érzed magad, szóval attól még lehet fáradt a szemed. Amúgy a szemrángás oka lehet még egy a szemhez közeli arcizom "rángása" ami ne aggódj nem jelenti azt, hogy valami bajod lenne. Maximum zavaró, de semmi extra :)
Nekem is sokszor ráng a szemem (szemhéjam fel-re ugrál) egyrészt baromi idegesítő másrészt én sem tudom az okát. Kipihent vagyok relatíve tökéletesen táplálkozom (aktív sportoló vagyok)így biztos hogy nincs magnézium vagy bármilyen nyomelem ill vitaminhiányom... Több mint valószínű hogy idegi alapon van neked is. Nekem a combizmom és a bicepszem is ugrál néha magától van hogy órákig és baromi zavaró tud lenni egy idő után. Sokat idegeskedem és stresszes vagyok általában ekkor jön elő.
Próbálj meg kicsit nyugodtabban élni (már amennyire ez a mai világban lehetséges) akkor talán elmúlik. Ha nem az idegesség az oka akkor viszont sajna passz..Magamból kiindulva más elképzelésem nincs.
Az akaratlan izomrángások többségét magnéziumhiány okozza. Nem mellékesen a magnézium gyorsan ki tud ürülni a szervezetből, pl hasmenés, vagy intenzív izzadás által, tehát aki sportol, igenis könnyedén lehet magnéziumhiányos. Sőt, a magnéziumra nem csak emiatt van szükségünk. Javítja a koncentrálást, oldja a stresszt, Tehát magnéziumhiány még fokozhatja is a stresszt, ami szintén nem használ neki.
A tikket ne keverjük ide. Teljesen más dolog. Az akaratlan mozgás (általában az arcon, de van egy haverom, akinek pl az egész feje reszket), de mindig ugyanaz az izom, és nem múlik el. Ez idegi sérülés következménye vagy veleszületett és általában maradandó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!