Kontaklencsével lehet úszni?
Bár a kérdés régebbi, én leírom a saját tapasztalatomat.
14 évig vízilabdáztam. Mivel ebben a sportban nem tehetsz fel úszó szemüveget, így meg kellett találni azt a lencsét, amit nem mos ki a víz. A szemem ennyi idő alatt egyszer sem gyulladt be. (-7,5dp a lencsém). Sőtt a környezetemben sem volt ezzel senkinek sem problémája. Én napi 4 órát voltam vele vízben. És természetesen a víz alatt is sokszor volt nyitva a szemem. Ajánlom mindenkinek a vizes sportokhoz az alábbi kontaklencsét: biomedics 55 UV havi lencse, és nem is drága.
Én írtam a típust..
Így kell csinálni:
1, A tenyeredbe meríts vizet, majd mosd meg vele az arcodra, úgy, hogy az a föld felé néz.
2, a feladat ugyan az, csak amikor a víz az arcodat éri, csapd fel, az ég felé az arcodat, és nyisd ki a szemedet.
3. próbáld meg "kigúvasztani" szemed 10 másodpercig
4. Kezdj el pislogni, addig, amíg újra a helyére nem áll. Ne nyúlj bele a szemedbe, ha elmozdul. Max csukd be és újjal kívülről dörzsöld meg irtó finoman.
Ha a helyén van, ismételd meg a 2. ponttól kezdve az egészet még legalább 2x. Addig, amíg nem lesz stabilan a helyén.
Elvileg egy pici vákuum képződik, ami a helyén tartja. A hátránya, hogy este nehezebb lesz kivenni. Előnye, látsz a víz alatt, a lencse alatt nem vörösödik be a szemed, UV védelmet biztosít.
Éljen a strand!!!!!
Lágy-kontaklencsével (pl. egynapossal) mindenképpen, sok vizilabdás is azt használja.
De azér kieshet szóval figyelj rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!