Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Kontaklencsével lehet úszni?

Kontaklencsével lehet úszni?

Figyelt kérdés
2009. jún. 15. 18:24
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Természetesen! De feltétlenül tegyél fel úszószemüveget, mert a víz könnyen kimoshatja!
2009. jún. 15. 18:27
 2/17 anonim válasza:
nekem is az van de nekem az orvosom azt mondta hogy ne!!mert begyulladhat tőle a szemed attól függ hogy milyen érzékeny:S
2009. jún. 15. 18:28
 3/17 A kérdező kommentje:
18:28 Arra mondta az orvosod, hogy begyulladhat, ha vk nem használ úszószemüveget és úgy úszik kontaklencsében vagy úszószemüveg használata mellett is?
2009. jún. 15. 22:14
 4/17 anonim ***** válasza:

Édeske! Ne hallgass a butaságokra! ahogy írtam elsőnek, használj

úszószemüveget, ha kontaktlencséd van és nem éri a szemedet víz. Éppen azért van, hogy megvédje a víztől!

2009. jún. 15. 22:28
 5/17 A kérdező kommentje:
ok, köszi a választ!
2009. jún. 15. 23:04
 6/17 anonim ***** válasza:
23%
Nem vagyok szemorvos, de 20 éve dolgozom szemészeti szakrendelésen. Ennyi év tapasztalata alapján, szerintem nem jó ötlet lencsében úszni. DE JÓZAN PARASZTI ÉSZ ALAPJÁN KÉRDEZEM: MI A FENÉT AKARSZ LÁTNI ÚSZÁS KÖZBEN? KÖNYVET OLVASNI, VAGY A CSILLAGOKBAN GYÖNYÖRKÖDNI?
2009. jún. 19. 21:46
 7/17 anonim válasza:
73%

JÓZAN PARASZTI ÉSZ ALAPJÁN IS RÁ LEHET JÖNNI, h nyílván nem a víz alatti moszatokra kíváncsi vk. és ezért használna kontaklencsét, hanem azért hogy mielőtt be megy és miután ki jön a vízből lássa már hogy mi hol van...

Szerintem elég világos a dolog és nem nehéz kitalálni!

2009. jún. 20. 12:26
 8/17 anonim ***** válasza:

Akinek kontaktlencséje van, kötelezően megfelelő szemüveggel is rendelkeznie kell. Mert ha begyullad a szeme (pl. az úszás miatt), nem teheti fel a lencsét. (mellesleg ez idő alatt uszodába, közfürdőbe sem mehet)

Szerintem az öltözőtől a medencéig (és vissza ) mindenféle látásjavító segédeszköz nélkül eltalál bárki. De ha mégsem, a szemüveghasználat az optimálisabb megoldás.

Ha valaki hosszú évekig, évtizedekig szeretne kontaktlencsét használni, jobban teszi, ha nagyon ügyel -az egyébként banálisnak tűnő - szemgyulladások elkerülésére. A többször előforduló szaruhártyagyulladás következményeként a lencsehasználat ellenjavallt, és súlyosabb esetben maradandó látáskárosodást is eredményezhet!

2009. jún. 20. 15:42
 9/17 anonim ***** válasza:
21:46-osnak,senki se mondta hogy feltétlenül uszodáról van szó.Tudod te milyen rossz mikor semmit nem látsz a vízben(pl nyaraláskor),és ha kijössz a partra 10 percig botorkálsz a napozók között mire visszatalálsz.
2009. júl. 2. 00:08
 10/17 anonim válasza:

Szia! Nekem is kontaktlencsém van. Ha becsukod a szemed a víz alatt, simán lehet vele úszni (én is úgy csináltam; oszt.kir-en a medencében, nem kell vesződni szemüveggel), de ha ki akarod nyitni, akkor nem árt úszószemüveg.

Tipp: nekem havi lencsém van, de erre az alkalomra vettem napit, hogy ha mégis elhagynám, ne legyen gond.

2009. júl. 16. 20:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!