Kontaklencsével lehet úszni?
Édeske! Ne hallgass a butaságokra! ahogy írtam elsőnek, használj
úszószemüveget, ha kontaktlencséd van és nem éri a szemedet víz. Éppen azért van, hogy megvédje a víztől!
JÓZAN PARASZTI ÉSZ ALAPJÁN IS RÁ LEHET JÖNNI, h nyílván nem a víz alatti moszatokra kíváncsi vk. és ezért használna kontaklencsét, hanem azért hogy mielőtt be megy és miután ki jön a vízből lássa már hogy mi hol van...
Szerintem elég világos a dolog és nem nehéz kitalálni!
Akinek kontaktlencséje van, kötelezően megfelelő szemüveggel is rendelkeznie kell. Mert ha begyullad a szeme (pl. az úszás miatt), nem teheti fel a lencsét. (mellesleg ez idő alatt uszodába, közfürdőbe sem mehet)
Szerintem az öltözőtől a medencéig (és vissza ) mindenféle látásjavító segédeszköz nélkül eltalál bárki. De ha mégsem, a szemüveghasználat az optimálisabb megoldás.
Ha valaki hosszú évekig, évtizedekig szeretne kontaktlencsét használni, jobban teszi, ha nagyon ügyel -az egyébként banálisnak tűnő - szemgyulladások elkerülésére. A többször előforduló szaruhártyagyulladás következményeként a lencsehasználat ellenjavallt, és súlyosabb esetben maradandó látáskárosodást is eredményezhet!
Szia! Nekem is kontaktlencsém van. Ha becsukod a szemed a víz alatt, simán lehet vele úszni (én is úgy csináltam; oszt.kir-en a medencében, nem kell vesződni szemüveggel), de ha ki akarod nyitni, akkor nem árt úszószemüveg.
Tipp: nekem havi lencsém van, de erre az alkalomra vettem napit, hogy ha mégis elhagynám, ne legyen gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!