Mitől alakulhatott ki asztigmia, ha semmi szembetegségem nem volt?
Egy sorstársam :) Májusban leszek 21, kb 1 évvel ezelőtt vettem észre, hogy nem jól látok, habár asztigmiám már kiskoromban is volt, meg szinte mindig, csak nem tudtam, hogy az nem normális. Azt hittem, hogy ha én minden fényforrást szétúszott fénnyalábnak látok (legrosszabb a kék szín, neon fény), valamint ha estefelé elhomályosodik a látásom, hogy az normális. Hát fenét nem az. Az asztigmia röviden a szem elipszis alakúvá válása, eldeformálódása, ami annyit jelent, hogy csak bizonyos fénysugarakat látsz rosszul, ami olyan szellemképet okoz viszintesen vagy függőlegesen a látótérbe. Ez lehet önmagában asztigmia, párosulhat rövidlátással (mint nálad is és nálam is), és távollátással is. Akinek van asztigmiája, az valahogy így látja az ábrákat, fontos hogy vagy a vízszintes, vagy a függőleges vonalak elmosódottabbak:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!