Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Mitől alakulhatott ki asztigmi...

Mitől alakulhatott ki asztigmia, ha semmi szembetegségem nem volt?

Figyelt kérdés
Most 21 vagyok, 10 éves korom óta van mínuszos szemüvegem, most először mondták ezt az asztigmia dolgot.

2012. febr. 23. 21:51
 1/3 anonim ***** válasza:

Egy sorstársam :) Májusban leszek 21, kb 1 évvel ezelőtt vettem észre, hogy nem jól látok, habár asztigmiám már kiskoromban is volt, meg szinte mindig, csak nem tudtam, hogy az nem normális. Azt hittem, hogy ha én minden fényforrást szétúszott fénnyalábnak látok (legrosszabb a kék szín, neon fény), valamint ha estefelé elhomályosodik a látásom, hogy az normális. Hát fenét nem az. Az asztigmia röviden a szem elipszis alakúvá válása, eldeformálódása, ami annyit jelent, hogy csak bizonyos fénysugarakat látsz rosszul, ami olyan szellemképet okoz viszintesen vagy függőlegesen a látótérbe. Ez lehet önmagában asztigmia, párosulhat rövidlátással (mint nálad is és nálam is), és távollátással is. Akinek van asztigmiája, az valahogy így látja az ábrákat, fontos hogy vagy a vízszintes, vagy a függőleges vonalak elmosódottabbak:

[link]

2012. febr. 24. 03:41
 2/3 anonim ***** válasza:
Ja és kifelejtettem a kialakulása változó. Ez lehet szerzett sérülés, ami által megsérül a szaruhártya felülete, lehet öröklődő is, de eleve a növekedés útján is deformálódhat, te kb. mostanra éred el azt a kort, amikor megáll a fejlődés, habár a szem lehet hogy 23-25 éves korig változik, aztán 40 éves kor felett jönnek a szintén természetes szemproblémák, mint az öregszeműségi távollátás.
2012. febr. 24. 03:44
 3/3 anonim válasza:
Nekem most 45éves koromba jött ki.Én is csodálkoztam rajta mi ez.Elöször azt hittem,hogy kettös látásom van.Mivel én inkább közelre láto vagyok de távolra is szemüveg nélkül is már 15éve! Ezt magunkban hordjuk mint az aranyeret is,és az életünk folyamán vagy elöjön vagy nem. Most újból felirták a szemüveget cylinderesen de igy se hordom 2017október óta.Szerintem a szemüveg csak gyorsabban ront a szemen és hozza elö ezeket a betegségeket mint aki inkább nem használja.Idövel ezek a bennünk lévö örökölt vagy született betegségek úgyis elöjönnek ha nem segitünk rá.
2018. jan. 25. 12:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!