Ha megmütetem s szemem (lézerrel, genetikai szembetegségem van) akkor a gyermekem örökölheti? (Apukának ugyanaz a szembetegsége van)
Ha genetikai, akkor persze hogy örökölheti, hiszen a génjeiden nem változtat egy műtét. :D
Az, hogy pluszos, meg szemtengelyferdülés... nem sokat jelent, 3.-ban a 30-ból 10 gyerekre igaz volt kb az osztályomban. :D
Hát ha jól értelmeztem a kérdésed , akkor remélem tudok segíteni ezzel a válasszal. (nálunk az egész családé minuszos)
Apukám nagypapájának nagyon rossz szeme volt, nagymamájának semmi baja. Apu anyukájának szintén rossz lett a szeme (az egyik -5, a másik + vmennyi).
Apunak (36 évesen kezdett el romlani a szeme (-0,75). Tesójának -9-es volt, de lézeresen megcsináltatta.
Anyunak tökéletes a szeme, és a családjába csak az öregséggel járó látásromlás van.
Ezek ellenére az én szemem -8as és a szemem romlása akkor kezdődött el, amikor 2.osztályba mentem általánosba, és minden évbe 1 dioptriát romlott, míg a -8asig nem ért.
Hugom szemének a romlását akkor vettük észre, mikor 6. osztályos volt, de neki 0,75-ös szintén.
Probálom röviden megfogalmazni, amit írni akartam:
Én a rossz szememet valószínű a nagymamámtól örököltem, aki viszont az apukájától. Az én szemem azért ennyivel rosszabb a hugoménál, mert én ütök jobban apura. De mivel a hugom is örökölt pár tulajdonságot aputól, ezért nála is mutatkozik némi romlás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!