A szemvizsgálatnál a táblán mindenhol ugyanazok a számok vannak?
Gyerekes hiúságra vall, aki inkább bemagolná...
1) a szemüveg állhat jól - lehet hogy feldobja a buta kis tekinteted...
2) létezik kontaktlencse.
3) létezik műtét, bár belátom, az elég drága.
4) nem látni szar.
5) nem látni veszélyes. nem csak rád, másokra is.
Úgyhogy tűnés vissza a szemészetre, és őszintén szólni, ha már nem látod a betűket vagy számokat. Ne legyél hülye!
Minden hozzászólással egyetértek, jó tanácsként írom, hogy ne optikusnál vizsgáltasd meg a szemed, csak és kizárólag szemorvosnál. Több százezer forintom bánja már olyan szemüvegek készítésénél, ahol nem a szaktudás dominált, csak az üzleti érdek.
A hiúságot pedig félre kell tenni, bármelyik nemhez tartozol is, egyébként is van akit a szemüveg "öltöztet".
Igen, elméletileg ugyan az. Én is meg akarom tanulni. Nem akarok szemüveges lenni, két okból.
Az egyik, ha szemüveges leszek, a szemem hozzászokik, és csak romlani fog még jobban (anyukámnak -4-es volt a szeme, rásóztak egy szemüveget, és most már -8-as a szeme)
A másik pedig, ha erőlteted a szemed, az előbb, utóbb javulni fog, mert a szem folyamatosan fejlődik.
Tehát jól teszed, ha megtanulod a táblát, én is ezt teszem. Mert ahogy mondani szokás: Amit akarok látni azt úgy is látom...
Anika:
Ha valaki erőlteti a szemét, akkor csak rosszabb lesz. Pláne a közellátóknál, mert nekik a sok hunyorgástól csak tovább nyúlik a szem hossztengelye...
Nagyon jó is lehet, ha megvizsgáltatod a szemedet.
Én például több mint három évig voltam kénytelen elviselni a padtársamat, aki büdös is volt, lopós is volt, és kitörte a ceruzám hegyét.
Aztán a szemorvos felírt nekem szemüveget, és az oszt.főnök előre ültetett, és minden tanulási gondom megszűnt.
Ezek után semmi nem akadályozott abban, hogy politikus (-ez áthúzva értendő-) legyen belőlem.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!