Vastag a 6 dioptriás szemüveg? Van itt olyan, akinek ennél több dioptriás szemüvege van?
Egyébként nekem születésem óta szüre és zöldhályogom van. Ez nem gyógyítható, de megállítható és kicsit javítható is.
Nálam lézerrel 3 lyukat furtak a szemembe, de az nem fájt és 5 perc volt. Egyébként 8-szor műtöttek , akkor a szemben lévő lencséket(ott eredetileg is vannak ilyenek, nem a kontaktlencsére gondoltam) először kiveszik és mesterségesre cserélik, majd minden alkalomkor, amikor kell kicserélik. Manapság ez egy olyan műtét, hogy befekszel megcsinálják és délután már mehetsz is haza.
Üdv!
A fiam nemrég múlt el időközben másfél éves, múlt héten kapta meg a szemüveget. -13 dioptriás szemüveg kellene, de a doktornő -10-zel indított. Elég szép kis szemüvege lett, a lencse vastagság sem vészes, pedig nincs teljesen vékonyra lecsiszolva. Nem kértünk márkás lencsét fullos készítéssel, mert az 90e Ft lett volna. Októberben kell visszamennünk a szemészetre, és lehet, hogy akkor ennél már gyengébb szemüveg kell, ezért felesleges megvenni. A sima mezei lencse kerettel így is 50e Ft-ba került...
Leírtam, hátha később valakinek hasznára válik:)
szia, látom régi a kérdés, de mivel te is írtál késöbb, talán nem gond a hozzászólásom.
kisfiam 2 hó múlva lesz 3 éves. mindig is tudtuk, h örökölhette a nagypapa rossz látását. most kapta meg élete első szemüvegét.
jobbos szeme -10 dioptria és 7-es cilinderű (csökkentve kapta a lencsét -6 dio; 2 cil)
balos szeme -9 dioptria , de erre is csak -5 dioptriát kapott. fél év múlva lesz újabb vizsgálat, (ugyanazon a magánklinikán), akkor kaphatja meg az erősebb lencsét. kell egy kis idő, míg a kis agya hozzászokik.
amire viszont felfigyeltem a szövegedbe, azt írtad 6 hós. a doki ( híres doki) azt mondta, h 1 éves korra alakul ki a gyerek valódi látása, addig felesleges vizsgálni a szemet.
unokatesómnak ugyanilyen rossz volt a látása, de műtéttel lecsökkentették 4/2-re.
optimistán fogjuk fel a dolgokat, egészségesen születtek, mégha egy kis látási probléma van is. sokan vannak akik összetennék a kezüket, ha csak ennyire lenne gond a látásukkal.
Sziasztok!
Bár már régi a kérdés, de hátha "hasznos lehet". A klslányom három éves múlt, amikor megállapították nála a -10, -9 dioptriát. Ő is gyengébb szemüveget kapott ezektől a mért adatoktól. (ha jól tudom, ezt mindig így csinálják. Nagyon kétségbe estem, bár számítottam rá a saját rövidlátásom miatt. (csak az én szemem három évesen még nem volt ilyen durva). A doktornő mindig azzal vigasztal, hogy lám-lám anyukának is rossz a szeme (-14, -6 cilinderrel, és teljes életet élek, szemüveggel és kontaktlencsével 100%-ot látok, és van jogosítványom, napi szinten autót vezetek, valamint számítógéppel dolgozom.
Persze ez nem azt jelenti, hogy gyerekeink esetében el lehet a helyzetet bagatelizálni, csak nem fogjuk fel rögtön úgy a dolgot, mint azok az emberek akik először hallanak -5 dioptria feletti értéket, és nagyokat csodálkoznak.
70000 ezerbe került a szemüvegem, ami nyilván nem olyan szép, mint egy 1-2 dioptriás, de nem is randa. És amikor felrakom, rácsodálkozom a világra, annyira már nem is számít...
Bízzunk abban, hogy mindig talál ki valamit a tudomány és a technika. Biztos lesz valamilyen megoldás ezekre a problémákra.
Legújabban azt hallottam, hogy már elkezdték gyártani azt a szemüveglencsét, amelynek azért nem lesz vastag a széle, mert úgy oldják meg, mint azt a karikás (szódásüveg lencsét) csak a karika és a körülötte lévő lencse találkozását úgy összecsiszolják, hogy semmit nem lehet belőle látni, és a széle is vékony lesz.
Ezenkívül van még az üveglencse (persze nem gyerekeknek) ami harmada olyan vastag, mint a műanyag. Hátránya, hogy jóval nehezebb.
Szia! A fiam-8 éves-10 dioptriás szemüveget visel, és ő is 6-tal kezdte babakorában. Figyelj rá, hogy mindig hordja, mert az enyém azért vesztette el a térlátását, mert későn ismerték fel a bajt, s már nem lehetett segíteni rajta.
Kisebb problémákkal számolhattok, ha érdekel, elmondom, amiről a szemészeten hallgatnak. De ne ess kétségbe, a fiam csillagos ötös a suliban mindenből!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!