Vastag a 6 dioptriás szemüveg? Van itt olyan, akinek ennél több dioptriás szemüvege van?
az nagyon sok!! keresztanyamnak 9es, de o beteg nyugdijasnak szamit 35 eves kora ota a szeme miatt!
anyukamnak kis koraban +4 volt, jelenleg +6nel tart.
fontos h pluszos vagy minuszos. ha elvallaljak, erdemes lenne a lezeres kezelesen gondolkodnotok. (sajnos pluszot nagy dioptriaval sokkal nehezebben vallalnak mert kockazatosabb illetve nehezebb) es rengeteg kizaro ok van. de 1 probat meger. addig is, mindenkepp vekonyitott lencset vegyetek.
nekem is nagyon rossz a szemem:(De én ne szóljak semmit a -4es szemüvegemmel!!
Amugy elég vastag lenne,de vissza van csiszolva!!
Sztem is jobb lenne a lézeres műtét a picinek!!
22/L
szerintem próbáld kivizsgáltatni mégegyszer máshol. nekem ovis koromban megállapították,hogy az egyik szemem csak 10-15%os. legszebb kiskori éveimet tapasz és szemüveg mögött töltöttem. kéne min. 10 dioptriás. aztán később megállapították hogy a szemem kiskoromban nem tanult meg látni, úgyhogy tök fölöslegesen volt szemüvegem vékonyított lencsés meg mittudomén. ezért javaslom h kérd újra a vizsgálatot, hátha tévedtek vagy valami.
lézeres szemműtétről meg annyit, hogy a minap néztem róla egy videót hogy csinálják, hát elég durva.. de szerintem mindenképp próbáld valami műtét segítségét kérni ha tényleg rossz a szeme. kontaklencsét semmiképp,esetleg serdülőkorában ha sportol.
nekem -10 és vékonyított lencsés, egyáltalán nem mond6ó vastagnak.
19/L
ja igen, és a műtét:
nem érdeklődtem, mert nem vagyok abban az anyagi helyzetben, de most többfajta műtét létezik. egyrészt a lézeres, amivel a lézersugárral megfeleleő méretűre vágják a pupillát, h normálisan törje a fényt, de sokkal biztonságosabb az a mindössze pár perces műtét, ahol kicserélnek vmit a szemben (sajnálom, nem értek hozzá), nem tudom, Magyarországon eltejedt-e már, Oroszországban inkább ehhez a megoldáshoz fordulnak. meg elméletileg egyéb módszerek is léteznek, amik egyre inkább háttérbe szorítják a lézert.
még mindig 19/L
Hát az enyém meg 6-os ill. 10-es:( A 10-es elég vastag, még úgy is hogy véknyított lencsés. Sokszor zavar, mert azt hiszem mindenki ezt bámulja.
Ha teheted, és orvosilag is minden rendben műtesd meg a kisfiad szemét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!