Hogyan lát egy egészséges szem?
Pontosabban kb.mekkora betuket tud egy egészséges ember milyen távolságrol elolvasni? pl. egy rendszámtáblát egy egészséges szem milyen messzirol tud leolvasni?
6 éves koromtól + 4,5-os szemuvegem volt,cylinderekkel....
10 éve kontaktlencsét használok,akkor +4,5 -oset írtak fel nekem,mivel még abban az idoben nem léteztek cylinderes lencsék.Most 30 vagyok,nagyon hosszu ido után elmentem szemorvoshoz,most már géppel végzik a mérést,ami megmutatta,hogy +2,75-os dioptria kell nekem. cylinderes lencsére pedig egyáltalán nincs szukségem. Mondtam,hogy én ezzel a gyakorlqatban nemigen látok,a doktorno szinte kikelt magabol,mert olyan nincs,hogy én +4,5-ossel látok jól. Az igazság az hogy az erosebb nekem jobb,de azzal sem tudok a távolban olyat elolvasni,amit más simán. azzal jottem el,hogy használjak gyengébb lencsét,a szemem csak hozzá van szokva az erosebbhez. hát nemtudom.... + 4,5-el sem látok messzire jól,most mit csináljak? nem bírok abba belenyugodni,hogy én soha nemfogok jol látni,-hogy nekem ilyen a szemem...
szerintem nekem jol elb.szták a szememet, de nem akarom elhinni,hogy nincs olyan lencse,amivel én messzire és kozelre is jol lathatnék...
Szia!
Ezen az oldalon ellenőrizheted otthon is a látásod,csak tudnod kell a monitorod méretét (képátlóját).Ha nem tudod mérd le és oszd el 2,54-el.
A műtéttől ne várj sokat,azt is számítógép végzi,mint a lencse rendelést,és néha nem pontos,pl. az én esetemben sem,mert nem veszi figyelembe a teljes szem fénytörését hanem csak a lencsét korrigálja.
Egészséges szem felbontóképessége 0,5 szögperc,de ezt csak pilótáktól követelik meg,de átlagban 1 szögperc,amivel egy rendszámtáblát 100 máterről látni lehet.
Mostanában úgy éreztem, hogy valami nem stimmel, bedobtak egy szórólapot ingyenes szemvizsgálatról, el is mentem:
egyik feles (+)-os, a másik negyedes (-)-os... és cilinderesek
mondom ok, de lehet, hogy más mást mondana, el is mentem egy ismerős szemészhez:
mindkettő feles (+), és egyik se cilinderes
Mondom: jó, akkor a kettő közül a harmadik dönt:
,,Őn jól lát, csak a könnye nem megfelelő, de ezen tudunk segíteni...."
Mindegyik a gépes: pötty vagy hőlégballon élesedős képpel történt, csak más árkategóriájú gépen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!