Szemszárazság ellen javaslatok?
Elmentem szemészetre, mert nagyon fájtak a szemeim. Azt mondta dr. Úr, hogy szárazak a szemeim, ezrét sajogtak. Felírt két cseppet, az Efflumidex-et gyulladás csökkentésre (napi 3×) ill. a Refresh-t (ezt bármikor csepegtethetem, amikor érzem hogy száraz vagy fáj a szemem)
Nos a probléma az, hogy belecsepegtetek a szemembe, DE már 5 percel utána ismét szúr, bök és száraznak érzem mind a két szememet. Fájnak, és emiatt a fejem is. Tegnap is legalább 10× cseppentettem, de estére már megint bevörösödtek és nagyon fájtak a szemeim. Komolyan mondom rendesen fáj a nézés.
Volt már valakinek hasonló panasza? Hogy lett jobb? Mellesleg egész nap a monitort nézem, mert a munkámhoz tartozik.
(2 perce csepegtettem, és már megint tudnék, annyira éget....)
Vissza kéne menned egy másik dokihoz. Nem kell magándokihoz menned, szemorvosból az ingyenes is tökéletes.
Ha esetleg kontaktlencséd van, a monitor elé felejtsd el.
Valamint tartsd be a monitoros munkavégzésre vonatkozó szabályozást: óránként 10 percre tarts szünetet. Ez a munkáltató köteles biztosítani. Nem láblógatásról van szó természetesen, hanem olyankor másfajta munkát végzel, így ledolgozni sem kell (mint az ebédszünetet). Ha a munkáltató ezt nem biztosítja, törvényt sért.
Nincs kontaktlencsém, szemüvegem van (feles), de az is ritkán van rajtam, doki is mondta, hogy igazából monitor nézéshez felesleges felvennem. 10 perces szünetem igazából van, mert néha mászkálok erre-arra, de akkor is sokat ülök a monitor előtt.. most 40, 50 vagy esetleg 60 perc..a szemnek majdnem mindegy szerintem.
Az a baj, ha nem magándokihoz megyek, akkor várhatok min. 3 hónapot a szemészetre. Jajjjjjjjj
Kedves Kérdező!
Nekem már egy hete fájt, szúrt és égett a szemem, mikor orvoshoz mentem. A rendelőből kipenderítettek azzal, hogy használjak műkönnyet/gratula az orvosnak!/. Másnap elmentem a magán dokihoz, ő azt mondta, hogy nem elég a műkönny, mert be van gyulladva a szemem. 2 napja használom a cseppeket/Systane, Flucon/, de nem sok hatása van. Egész nap pihentetem /sötét szoba+csukott szem/. El vagyok keseredve, mert holnapután munka, ott meg nem lehet egész nap csukva a szemem.
A felsorolt cseppeket majd én is kipróbálom, hátha valamelyik bejön!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!