Picit sárga szemem fehérje, ez utalhat HPV vírusra?
Tegnap anyum mondta h nézzek a szemébe, és utánna mondta h nekem egy kicsit sárgásak szemeim és menjek el a dokihoz, majd én is megnéztem de csak egy nagyon picit sárgák. Holnap labor vizsgálat... vérvétel és vizelet. Ez utalhat HPV-re? mert anyum ezt mondja, de én utána néztem most neten és nem találtam erre utaló információkat. Nem dohányoztam soha.
18/F
HPV-vel nem hiszem, hogy összefüggésben lenne a sárgás szem.
Májbetegségek, mint a hepatitis és a cirrhosis, okozhatják a szem ínhártyájának sárgulását. A szín az epefesték összetételének köszönhető, amely a hemoglobin (az oxigént szállító molekula a vörös vérsejtekben) lebomlása során jön létre. Az orvosok a scleral icterus kifejezést használják a sárga szem jelölésére, pedig valójában nem a szem ínhártyája sárgul be, hanem a kötőhártya. DE ez még nem jelenti azt, hogy Neked ilyen bajod van!
Várd meg a laboreredményeket, és addig ne keress magadban bajt! :)
Összekevertek valamit a HPV nem támadja a májat.
De ez a tünet a sárga szemfehérje MÁJBETEGSÉGRE UTALHAT!
Ezért küldtek el laborba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!