Szemtornások? Mennyi időt vesz el egy nap a konkrét torna?
Tulajdonképpen, ez is jó a szememnek. De nálam az igazi változást azt hozta, hogy eljárunk kirándulni. Most már kb. Ötödik éve. És ilyenkor kint vagyunk a természetben, a szemünk pár óra alatt több tornát csinál, mint egyébként egy fél év alatt tenné. Hiszen közel nézünk, távol nézünk elég sűrűn, ( És mindezt reflexszerűen, spontán tesszük, mindenféle megerőltetés, vagy akarat nélkül) ha mászunk ereszkedünk, vagy csak új helyeket fedezünk fel, vagy csak nézünk a lábunk elé. Ugyanígy vannak az állatok is az őzek stb. Hogy mivel állandóan a készenlétben a ragadozóktól, közel néznek, majd messze néznek. Tulajdonképpen nekünk is ez az ősi természetes nézésünk és ugye mint Te is tudod biztosan, ezt rontja el a gép előtt ülés, illetve az állandó ülő munka, amikor egy dolog felé hajolunk, amikor olvasunk stb.
Szóval nekem jobb lett a szemem, bár nem volt erős, de főleg ilyenkor nyáron érzem. Ezt már mondták más ismerőseim is, akik erős szemüveget viseltek, hogy szintén a kirándulás, túrázás miatt nyáron sokkal jobb a szemük.
Ismét az előző vagyok.
De egyébként sokszor elég egy kisebb séta fél /órás-egy órás/a napfényben valahol a zöldben. Nem kell azért feltétlen túrázni. :) Nekem ez is nagyon jól tud esni, főleg, ha egész nap itt ülök az asztalomnál és tanulok. Nagyon jó kimenni sétálni. Most rossz volt, hogy esett, felhős volt stb :( De azt hiszem, most lesz egy pár nap, amikor megint lesz egy-két napsütéses nap :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!