Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Szemtornások, mi az órarendetek?

Szemtornások, mi az órarendetek?

Figyelt kérdés
Leírnátok egy napotok szemtorna-órarendjét? Mikor, mit és hányszor végeztek, ez érdekelne.
2011. júl. 29. 13:26
 1/8 anonim válasza:
100%

Hát én ezt csinálom :

Reggel felkelés után 20x meleg vizes, 20 hideg vizes szemmosás. Ez segíti a vérkeringést. Délelőtt 10 percnyi szemtakarás, ugyanez ebéd után is. Majd délután mehet egy 5 perces ingagyakorlat vagy a 2 ujjas szemtorna. Vacsora urán még egy 10 perces takarás. Lefekvés előtt (kb. 30 perc) ne TV-zz és ne olvass könyvet, ne gépezz. És ált. 5-10 másodpercenként pislogj. Ha valamelyik gyakorlatot ismertessem, akkor irj ide.

2011. júl. 30. 21:06
 2/8 anonim válasza:
Ja és este 20 hideg vizes, 20 meleg vizes mosakodás. Ebben a sorrendben.
2011. júl. 30. 21:07
 3/8 anonim ***** válasza:

Felkelés 10 perc inga

20 perc napozás

15 perc szem eltakarás

ez ismét délben

gépezéskor

20 percenként 2 perc inga 3 perc szem eltakarás

este az ami felkeléskor is.

2011. júl. 31. 00:09
 4/8 anonim ***** válasza:
mármint a napozáskor csak az eget nézem este
2011. júl. 31. 00:10
 5/8 A kérdező kommentje:

"Majd délután mehet egy 5 perces ingagyakorlat vagy a 2 ujjas szemtorna."

Ezt ha elmagyaráznád kérlek, megköszönném. Miben is áll? Az igagyakorlat az, amikor lebegünk az ablak előtt? :) A kétujjas az a közeli távoli dolog?

A többi gyakorlatot mikor végzed? (szemkörzés, fel-le nézegetés stb)

2011. júl. 31. 08:49
 6/8 anonim válasza:
Igen,ezek azok a gyakorlatok. Amugy nekem alapvetűen rossx a szemem (-1;-1,25), ezért nagyjából 3x-szor csinálom a gyakorlatsort: délelőtt felkelés után, ebéd után, vacsora előtt/után. A gyakorlatsor 20-25 percet vesz igénybe nálam.
2011. júl. 31. 13:57
 7/8 anonim válasza:
100%

Akkor tisztázom :

Felkelés után 20x meleg vízzel, 20x hideg vízzel mosom meg behunyt szemeimet. Délelőtt csinálom egy gyakorlatsort. Ez ebből áll : 10 perc takarás, 5 perc ingázás, 3-3 perc függőleges és vízszintes szemmozgás. Délután 3-5 óra között csinálom meg ugyanezt. Ha süt a nap a gyakrolatsor után kiülök egy 10-15 perces "napfürdőre". Este fürdés után rögtön 20x hideg vizes, 20x meleg vizes fürdetés. Nekem ennyi. Ha még valamit nem értesz csak írj.

2011. júl. 31. 14:04
 8/8 anonim ***** válasza:

Ébredés után vállkörzés, nyaktorna ( jobbra-balra ), nyakkörzés, ( ezeket ajánlják is, hogy ébredés után csinálja az ember ), szem le-fel, szemkörzés. Enyhe szemmasszázs.

Hideg vízzel olyankor szoktam öblíteni a szemem mikor a fürdőben bármi miatt is kezetmosok.

Napoztatni dohányzás közben/után szoktam ( erkélyen van a dohányzás )

Közelre-távolra fókuszálni, a tárgyakat csukott szemmel felidézni, plusz le-fel nézegetni a nap folyamán szoktam mikor eszembe jut.

Sajnos az ingázás rendszerint elmarad, pedig mikor véletlenül eszembe jut és csinálom, nagyon jó.

A tenyerezést nem szoktam csinálni. Nem szeretem, mert még nem találtam kényelmes pozíciót:) Tehát csak simán becsukom és ellazítom a szemem mikor eszembe jut.

2011. aug. 7. 19:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!