Lányok! Hogyan lehet nagy körmökkel felhelyezni a
kontaktlencsét?
Figyelt kérdés
Évek óta használok lencsét, de valahogy még nem sikerült rájönnöm, nagy körmökkel hogyan lehet felhelyezni anélkül, hogy belekarmolnék a szemgolyómba.
Másik kérdésem, hogy mi az oka, hogy néha nem tudom kivenni a lencsém? Annyira tapad, hogy egyszerűen nem nagyon akar lejönni csak nagy szenvedés és erősebb beavatkozás által. Talán túl száraz a szemem? Vagy mi lehet az oka?
2009. márc. 31. 08:28
1/8 anonim válasza:
A lencsét ne az ujjhegyeddel, hanem az ujjbegyeddel rakd fel. Az ujjad így párhuzamos a szemeddel, nem ér hozzá a körmöd, akármilyen hosszú.
Lehet, hogy cseppentés után könnyebben lejön a lencséd.
2009. márc. 31. 08:45
2/8 anonim válasza:
Ujjbeggyel szoktam én is, soha nincs problémám vele, pedig műkörmeim vannak.
A szemszárazságra több megoldás is van. Vegyél műkönnyet, vagy olyan lencsetisztítót, amit szembe lehet csöppenteni!
Azonban mképpen szólj erről a problémáról a szakembernek! Lehet, h más típusú lencsére van szükséged, és egy másik talán nem szorulna úgy a szemgolyódra!
Hidd el, azonos dioptriájú, de más-más típusú lencsék között óriási eltérés van!
Nekem ez már a 3. fajta lencsém! Meg kell találni a (majdnem) tökéleteset!
2009. márc. 31. 09:17
3/8 A kérdező kommentje:
Én is váltottam már lencsét és folyadékot is és valóban ég és föld a különbség. Mostanában észlelem, hogy vhogy nem akar lejönni a szememről a lencse...Egyébként hamar kiszárad a szemem sajna. A szemcseppek sem segítenek, próbáltam többfélét is. Most proclear lencsét és solo care aqua folyadékot használok. Ennél jobb, aligha létezhet. Próbáltam már a j&j-nek is direkt száraz szemre kifejlesztett lencséjét is. Na az halál volt. Életemben nem szenvedtem még annyira, mint attól...Lehet, hogy a fog.gátlóm miatt van most ilyen problémám? Mert mellékhatás lehet a kontaktlencse intolerancia.
2009. márc. 31. 09:26
4/8 anonim válasza:
A lencsét ugy lehet könnyen levenni hogy kihuzod a szemed jobb vagy ball oldalára igy könnyen kijön.nekem mükörmöm volt mikor tanultam és aztmondta az orvos ez a legegyszerübb megoldás..:)és igaza lett
2009. márc. 31. 21:12
5/8 A kérdező kommentje:
Hmmm...úgy még nem próbáltam...Az a baj, hogy vmiért nagyon tapad rá és nem akar elválni. Én meg félek, hogy megsértem a körmömmel...Azért megpróbálom ezzel a kihúzásos módszerrel, hátha...
2009. márc. 31. 22:26
6/8 anonim válasza:
Valószínűleg igazad van és a fogamzásgátló miatt lehet. Ha elfogy az adagod kérj másikat az orvostól, hátha találsz olyat aminek kevésbé jön ki ez a mellékhatása. Ideiglenes megoldásként pedig az előtt cseppents a szemedbe közvetlenül, hogy kivennéd a lencsét. Simán kicsusszan. A módszereket már leírták.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!