Kontaktlencse használók?
15 éves vagyok, úgy néz ki szemüvegre lenne szükségem, távolra nagyon rosszul látok.
Szemüveget nem szeretnék, inkább kontaktlencsét.
Kérdéseim:
-lehet kontaktlencsével indítani szemüveg helyett?
-fájdalmas az első pár napban?
-hamar meg lehet szokni?
-nem fáj?
-nem zavar?
-egyszerű a ki-és berakása?
Előre is köszönöm a válaszokat!
1.én szemüveggel kezdtem,de szerintem kontaktlencsével is lehet
2.nekem ugyan éjszakai van,de az bök.könnyezik tőle a szemem,de az orvos azt mondta h egy idő után megszokja a szemem.
3.ha mindennap berakod olyan 1-2 hét szerintem míg egyáltalán nem fog bökni,vagy hasonló
4.az éjszakai nem fáj,csak bök egy kicsit
5.még zavar,de nem olyan régóta használom
6.hú,hát nekem nehezen megy :/ de elvileg minél többször gyakorlod annál gyorsabban tudod berakni
Köszönöm szépen a választ!
Sokat segítettél! :)
Lehet kontaktlencsével indítani. Nem fájdalmas sose, legfeljebb az első napokban furcsa, meg az első 1-2 hétben berakni kivenni idegesítő nagyon, de aztán megtanulod és nincs gond. Ha fáj, vagy szúr vagy akármi rossz akkor valami nem jó. Normál esetben észre sem veszed, csak azt hogy tökéletesen látsz.
Lencsében sose aludj, akkor sem ha éjjeli lencse. Egy az hogy nem jut elég oxigénhez a szemed, ki is szárad, másik meg az hogy semmi szükséged rá éjjel mikor alszol.
szia
Adnak majd próbalencsét, így megtudod, hogy bírja-e egyáltalán a szemed.
Sokan nem bírják és nem tudják be- és kiszedni sem..
Néha amikor bent van, fura kicsit, vagy nagyon, ilyenkor kell szemcseppet használni.
És figyelni kell arra, hogy nem mehet víz bele. Sajnos strandon nagyon nehéz :((
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!