Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Ha a szemésznél táblán az...

Ha a szemésznél táblán az utolsó 2 számot nem láttam, miért nem növelték a dioptriát még egy kicsivel?

Figyelt kérdés

A jobb szemem elvileg 0.25 dioptriával rosszabb lett, de még így sem tudtam rendesen elolvasni az utolsó 2 számot..Akkor a szemész miért nem növelte még egy kicsivel? Mondtam, hogy ez így nem jó, de azt mondta, jó lesz így...

(1 éve van szemüvegem)

És még egy dolog...A bal szememmel tisztán láttam mindegyik betűt, de a próba végén amikor már megkérdezte, hogy "na ilyen lesz a szemüveged, jó lesz így?" (amúgy nem volt jó, és ezt mondtam is, de nem érdekelte...) akkor a ballal nem tudtamam végigolvasni a táblát...Lehet hogy csak amiatt, hogy annyit világított a szemembe, és a könnyek még nem ürültek ki teljesen? És amikor megkértem, hogy növelje kicsivel, úgy jibban láttam, de azt mondta, hogy "ez majd a következő szint lesz, amikor legközelebb jösz."

2011. jún. 29. 11:01
 1/4 A kérdező kommentje:
Bocsi, a próba végén a jobbal SEM tudtam végigolvasni...De amikor levette azt a próbaszemüveget,és a sajátommal néztem, akkor a bal szememmel végig tudtam olvasni..Miért?
2011. jún. 29. 11:02
 2/4 anonim ***** válasza:
Alapból nem egyformán látunk mindkét szemünkkel.
2011. jún. 29. 11:05
 3/4 A kérdező kommentje:
ezt tudom...de nem ez volt a kérdés...
2011. jún. 29. 11:37
 4/4 anonim ***** válasza:
Nekem -2,25-ös az egyik szemem, és -2-es lencsét kaptam hozzá. Egészen egyszerűen azért, hogy a szemem a külső segítségtől ne kényelmesedjen el. Ezt mondta az orvos.
2011. jún. 29. 14:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!