Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Most mit tegyek a szememmel?...

Most mit tegyek a szememmel? (FONTOS! )

Figyelt kérdés
16 éves fiú vagyok. Körülbelül 12 éves korom óta van szemüvegem. Majdnem minden évben mentem a szemészetre és erősebb szemüveget kaptam. Először -0,5 aztán -1,5 -2,75 -3 és mostmár -4,25 ös lencse kell. Nagyon el vagyok keseredve hogy megvakulok vagy felnőtt koromra már nagyon vastag szemüveg kell majd. Annyira rossz érzés az a tudat, hogy már ennyi idősen ilyen vastag szemüvegem van hogy már a halálon gondolkodok. Segítsetek Kérlek!!! Mit tegyek hogy megálljon a romlás? Mitől lehet? SEGÍTSETEK Kérlek Titeket, mert már nem áll olyan távol tőlem hogy más eszközökhöz nyúljak...
2011. jún. 21. 23:58
 1/8 anonim ***** válasza:

Szerintem ilyen dolog miatt még nem kell meghalni!

Nekem 16 évesen 9-es volt a szemüvegem, és, egy pillanatra sem tudtam megválni tőle. Édesanyámék már arra is fölkészültek, hogy megvakulok, és megtanítottak bekötött szemmel eligazodni a lakásban.

Azután reggelente nem vettem föl, először csak addig, amíg fogat mostam, később egyre több ideig. Most 31 éves vagyok és a szemüvegem 4 - 4,5-ös.

2011. jún. 22. 00:09
 2/8 anonim ***** válasza:
Nézz utána a guglin a szemtornának, az is soksknak bevált.
2011. jún. 22. 00:22
 3/8 Tom Benko ***** válasza:
Kontaktlencse is segíthet, kicsit megtámasztja a szemet. Nekem legalábbis az elmúlt tíz évben nem változott, pedig előtte, igaz, lassabban, de romlott.
2011. jún. 22. 00:42
 4/8 anonim ***** válasza:

Szedj luteint! Nem tudom, használ-e, én biztos, ami tuti alapon ezt teszem. Én felnőtt koromra lettem szemüveges, 1 év alatt 2x kellett erősebb szemüveg... A helyedben én megkérdezném az orvost. Személy szerint azért megjegyezném, hogy inkább optometristához fordulnék, mert az orvosok ilyen ügyben sz.rt se tudnak. Ofotért, Vision Express - ott optometristák mérik/vizsgálják a szemet, ők nagyon otthon vannak a témában, zseniálisak!

A 9-es nagyon brutál! Gratulálok annak, aki a felére csökkentette a dioptriáját!

Tudom, sovány vigasz, de a kolléganőmnek 4-es a szemüvege. Kontaktlencsét hord. Azt mondta, reggel simán lát mindent szemüveg nélkül, viszont a nap felénél az egyik szemével már egyáltalán semmit se lát, a másikkal is alig. Azt mondta, hogy üzemorvosin, mikor mondta a doki, hogy olvassa a táblát, visszakérdezett, hogy hol, mert nem látta...

2011. jún. 22. 00:49
 5/8 anonim ***** válasza:
Szerintem keress rá a szemtornára, nekem eddig használ, de hogy 0.15-öt biztos hogy javultam, az hótziher!
2011. jún. 22. 03:03
 6/8 anonim ***** válasza:

szemtorna , répa illetve van szemműtét ami elég drága (200.000-300.000FT) és talán +18 kortól lehet ... de akkor ha gyorsan nősz ugyis romlik .

viszont énis ugyanebben a cipőben járok ... most 13 vagyok 12 éves korom óta van szemüvegem ez most a 2. és azt hsizem kell újra venni :((

2011. jún. 22. 12:07
 7/8 anonim válasza:
szia..én meg már 8 éve hordok szemüveget, most mindkét szemem minust 4-es... már nagyon unom..uhgggyanolyan szinten vagyok mint te..sajnos ez ellen nem lehet mit tenni..várni kell még nekem 5 évet.. ( -.- )és mehetek megcsináltatni a szememet lézeresen... tudtok nekem ajánlani szemtornákat, vagy hallottam a tenyerezésről..az mi?? nekem is segítsetek
2011. jún. 24. 17:15
 8/8 anonim ***** válasza:
A tenyerezés csak 1 lépés a szemtornából. Már köztudott hogy az agyban is van látóközpont, és a tenyerezés arra való hogy ezt a látóközpontot ellazítsa, mert ugye a feszültségek miatt áll be a töréshiba. szemtorna.hu
2011. jún. 25. 16:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!