Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Szemtorna után hordhatok...

Szemtorna után hordhatok szemüveget?

Figyelt kérdés
Szeretnék próbálkozni a szemtornával, jelenleg -4.25-ös lencséim vannak. Az lenne a kérdésem, hogy a szemtorna alkalmazásának ideje alatt (mondjuk egy-két hónap) lehet szemüveget használni vagy azzal elrontok mindent aminek nekiálltam? (Nem a gyakorlat végzésének idejére gondoltam, remélem érthető) Nem szeretek szemüveg nélkül járkálni, mert nem látok elég tisztán, nem ismerem fel az utcán az embereket, olyan elveszettnek érzem magam ha nem látok élesen.
2011. jún. 17. 18:22
1 2
 11/17 anonim válasza:
100%
de van, előtte nekem nemvoltak ilyenek... jó mindegy nem fogok veszekedni semmilyen hitetlennel és okoskodóval...
2011. júl. 2. 21:58
 12/17 anonim ***** válasza:
ÉN 5 napja csinálom a szemtornát és utálom! Semmit sem látok mivel nem hordom a szemüveget, naponta 1-2 percre fölveszem, ha pl. leugrok a boltba muszáj fölvennem és akkor érzem igazán, hogy élek, mert látok! Kitűztem magam elé, hogy 1hónapig csinálom rendszeresen /még 25napig/ és ha nem javul 1szikrányit sem, akkor abbahagyom. Ez az 5napos torna engem csak abban erősített meg, hogy milyen jó, hogy van szemüveg... :/
2011. aug. 1. 09:29
 13/17 A kérdező kommentje:

Utolsó, egyetértek!

Én már jópárszor nekikezdtem és abbahagytam,pont ezen indokok miatt. Neked mi a napi szemtorna-programod?

2011. aug. 1. 10:59
 14/17 anonim ***** válasza:

Én meg azt vettem észre magamon (nem szemtornázok) hogy ha elmegyünk valahova sétálni vagy autóval megyünk valahova, tehát használom a szememet nagyon távolra és közelre is egyaránt, akkor jobban látok, de mikor "visszazökkenek" a mindennapi életbe, tehát ülök a monitor/tv előtt vagy nekiülök olvasni, akkor 1-2 nap és oda a javulás. Most ha mindennap "edzettném" a szemem akkor megjavulna? -1,5ös vagyok.

Valamint azt is észrevettem hogy minden szemüveges ismerősömnek volt valami nagyobb trauma az életében hosszabb ideig (nekem is volt) például nagyon szegények vagy idióták a szülei vagy alkoholisták meg stb... Akiknek meg nincs azoknak semmi komolyabb gond nincs az életükkel. Ez összefüggésben van?

2011. aug. 1. 19:11
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

A válasz megírásának időpontja: 08-01 09:29 vagyok, kérdezted, hogy csinálom nos:

- reggel: 10 perc tenyerezés, 5perc lebegés, nyakizomgyakorlatok, olvasás szemüveg nélkül persze, képzelő-és memóriagyakorlat. Ahányszor csak módom van rá hideg vizes spriccelés a lehunyt szemekre.

- délben: 10perc tenyerezés, 5perc lebegés, szemizomgyakorlatok, ha jó idő van napfény felé tartom a lehunyt szemeimet, mikor mennyi időre.

- este: szintén 10perc tenyerezés, 5perc lebegés, szemizom- és nyakizomgyakorlatok.

Tehát: fél óra tenyerezéssel megy egy nap, 15perc lebegéssel, 2x nyak és 2x szemizomgyakorlat, hideg víz, napfény és egy nap MAXIMUM 1órát van rajtam a szemüveg. Szóval nem hanyagolom el ezeket soha, mindezt betartom már 10. napja, de semmi változás még 20napig csinálom elmegyek szemészetre aztán ha csak -0,5 -t javulna a szemem, akkor folytatom, mert gondolom 30nap alatt napi 1,5órát foglalkozom vele, akkor lennie kéne valami változásnak. Az az igazság, hogy szerintem ez HIT kérdése, ha erősen hiszel benne úgy javulhat a szemed, ez olyan, mint a placebo. Ha azt olvasod róla mindenhol megjavulhat a szemed te is elhiszed és megtörténhet, de én szkeptikus vagyok kicsit, de kitartóan végzem még 20napig, aztán majd meglátom... vagy nem :)

2011. aug. 6. 09:16
 16/17 anonim ***** válasza:
Utolsó válaszoló: sikerült? Remélem, igen :)
2012. márc. 2. 23:27
 17/17 anonim ***** válasza:
Nem sikerült de legalább megpróbáltam. :-) Mint mondtam HIT kérdése az egész, ha elhiszed, hogy javulhat, biztos fog én szkeptikus voltam pedig 1hónapon át kitartóan elvégeztem napi 3x a feladatokat de semmi változás maradok a szemüvegnél ezzel legalább látom a világot. :-D
2012. márc. 3. 14:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!