Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Szemtorna után hordhatok...

Szemtorna után hordhatok szemüveget?

Figyelt kérdés
Szeretnék próbálkozni a szemtornával, jelenleg -4.25-ös lencséim vannak. Az lenne a kérdésem, hogy a szemtorna alkalmazásának ideje alatt (mondjuk egy-két hónap) lehet szemüveget használni vagy azzal elrontok mindent aminek nekiálltam? (Nem a gyakorlat végzésének idejére gondoltam, remélem érthető) Nem szeretek szemüveg nélkül járkálni, mert nem látok elég tisztán, nem ismerem fel az utcán az embereket, olyan elveszettnek érzem magam ha nem látok élesen.
2011. jún. 17. 18:22
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
0%
A szemtornától NEM javul meg a szemed. Legfeljebb a szemizmokat erősíti! Nagy átverés az egész. Valamikor kipróbáltam,és csak rosszabbodott a szemem.
2011. jún. 17. 18:27
 2/17 anonim ***** válasza:

Azért nem látsz jól,mert a szemtengelyed hosszúsága nem megfelelő,azon pedig semmi nem segit (a léezeres műtéten kivül),a szemizmoknak semmi köze ehhez.ne kinozd magad,a szemüveg egyébkén nem rontja és nem javítja a szemet,csak korrigálja a fénytörési hibát,ennyi.

Az,hogy az ember leveszi a szemüvegét,nem horjda pár napig és jobban lát,nem jelenti azt,hogy megszünt a problémája,a lencse sokat tud alkalmazkodni,de ez nem egészséges,sőt káros.Az erőltetéstől nem fog megjavulni a szeme senkinek,maximum bevörösödik,meg fejfájása lesz az illetőnek.

2011. jún. 17. 18:32
 3/17 A kérdező kommentje:
Nekem a szemüveg mellett romlott a szemem 2,5 dioptriát úgy, hogy előírásszerűen hordtam. Mondjuk ez lehet fiatalkori szemromlás, de akkor is. 21 éves vagyok és félek, hogy továbbromlik :(
2011. jún. 17. 18:37
 4/17 anonim ***** válasza:
70%

Ne hallgass ezekre! Három napja szemtornázok rendszeresen, és vagy fél métert tágult a látóköröm!

A gyógyulás CSAK és ismétlem CSAK akkor áll be, ha a problémának nincsenek lelki oldalai, mert az izomgörcs ami beáll (ami miatt a szem romlik) idegi megterheléstől van, vagyis: gond, gyász, méreg, szomorúság és az unalom (igen, az unalom is egy ilyen tényező). A gyógyulás akkor a leggyorsabb ha azonnal leteszed a szemüveget, de ha nem tudsz nélküle élni hordd, de minél kevesebbet! Ha van kérdésed, írj privit van egy könyvem erről a módszerről. Én igaz hogy csak -1.5-ös vagyok, de rengeteget javultam! Jah és azok akik ezt a lelki-teher=látásromlást hülyeségnek tartják azoknak csak annyit szeretnék mondani, hogy a szem az a szervünk, ami a legszorosabb kapcsolatban áll az aggyal, mivel még az anyahméhben az agy egy részéből fejlődik ki. Jah és még csak annyit hogy a látás 90%-a fejben megy végbe, csak 10%-ot kap a fizikai szem. Már az ókorban is feljegyezték (nevet nem tudok mondani ki volt) hogy "inkább a szemünkön keresztül látunk mint vele".

2011. jún. 18. 11:53
 5/17 anonim válasza:
A szemtornátol ép ezaz hogy javul a szemed, nem másra kell hallgatni... A szemorvosok is a szemtréning ellen vannak, csakmert nemtudják elképzelni hogy igenis megjavulhat a látás ha csinálod és helyesenhasználod a szemed... pl a merev nézéstől, a sok sztressztől rövidlátó lehet az ember, de ha relaxál és csinálja a szemtréninget, és megpróbálja helyesen használni a szemét előbb utóbb rádöbben a "titokra" és javulni fog a látása... Nekem már vannak fellvillanások amikor jó élesen látok, de jó van még min "dolgoznom" és mit megértenem :D
2011. jún. 19. 22:15
 6/17 anonim válasza:
*stressz
2011. jún. 19. 22:53
 7/17 anonim ***** válasza:
Előző teljesen egyet értek. Jah és szerintem csak azért vannak ellene, mert ha egy hülye se venne szemüveget hanem inkább megjavítja a látását a Bates-módszerrel az mekkora anyagi kiesés lenne nekik?? Csak a pénz miatt ellenzik, szerintem ők is tudják hogy hatásos csak beismerni nem akarják...
2011. jún. 20. 12:23
 8/17 anonim ***** válasza:
29%

Bates meg azért van a szemüveg ellen,mert ha mindenki hordja,akkor senki nem veszi meg a szutyok könyvét.

..

2011. jún. 20. 12:29
 9/17 anonim ***** válasza:
Ja és én semmilyen szemtréninget nem csinálok,mégis vannak "villanások" (25 éve) amikor élesen látok,semmi köze nincsen a tornához.
2011. jún. 20. 12:31
 10/17 anonim ***** válasza:
Bates a saját költségein adta ki a könyvét :D
2011. jún. 22. 02:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!