A Bates módszer bejött valakinek?
Hát én próbálkozok vele, én pozitívan jeleznék vissza róla. Eddig az iskola meg a kollégium miatt nem volt időm rá hogy gyakoroljak, úgyhogy csak néha szombat/vasárnap megesett hogy csinálgattam. Azóta ha a nagyszüleimnél vagyok teljes nyugodtsággal látom a fotelből (kb 2 méter távolság) a tv-t, pedig 2 hónapja még tisztán emlékszem hogy a vv-ből annyit láttam hogy néhány nagy színfolt, a szemem fájt meg könnyezett mint állat, arról meg hogy az rlt-klub feliratot képes legyek elolvasni álmodni se mertem. Most sem látom teljesen tökéletesen, de a betűket már könnyek ki veszem, elolvasom ekkora távból. Most hogy itt a szünet, nekivágok és úgy tervezem hogy őszre a kukában lesz a szemüvegem...
15/l
"Most hogy itt a szünet, nekivágok és úgy tervezem hogy őszre a kukában lesz a szemüvegem..."
Ne dobd ki a szemüveged, mert ősztől nem fogod látni a táblát az iskolában.
Jah és idézve egy másik hozzászólót, ez után bíráld:
"Mel Schneider izraeli természetgyógyász dolgozta ki a módszert, dr Bates (orvos) segítségével. Schneider funkcionálisan vak volt, amikor nem fogadta el a helyzetét, és megpróbálta az agyának olyan részeit stimulálni, speciális gyakorlatokkal, hogy láthasson. A nyugati orvoslás is elsmeri, hogy vannak látóidegejtek az agynak más területein is, kisebb mértékben, de dr. Bates volt az első, aki felkarolta azt az álláspontot, hogy nem a szemünkkel, hanem az agyunkkal "látunk".
Karöltve Schneiderrel, mint kísérleti alannyal bizonyították, hogy speciális gyakorlatokkal az agy olyan idegpályái is működésbe hozhatók a látás érdekében, amelyeket eddig nem a látás közpotjának ismertek. Dr. Bates volt az első, aki szerint amit látunk, az a valóság kicsinyített fordított mása, és az agyunk alakítja olyanná, amit "látásnak " hiszünk. Mel Schneider ennek alapján a saját maga kísérletezte gyakorlatsorral megtanult látni (bizonyos mértékig), ami arra elég volt, hogy jogosítványt szerezzen-rendszeresen látogat Magyarosrszágra előadást tartani. A szemtrénig eljárások lényegében kettejük tapasztalatára épül."
"Mel Schneider izraeli természetgyógyász dolgozta ki a módszert, dr Bates (orvos) segítségével."
Bates meghalt 1931-ben, Izrael 1948-ban alakult meg.
ma 01:06
Enyhe rövidlátásban "javulást" tapasztalnak a Bates-módszer használói a köv. okokból:
- nem használják a szemüvegüket, ami miatt egy kicsit élesedik a látás a rendszeres használathoz képest
- a fénybe nézés szűkíti a pupillát, ami élesebbé teszi a látást
- megtanulnak elmosódott látással tájékozódni
- placebohatás
- a szem "tornáztatása" közben időnként fellépnek hatáson, a szemgolyón lévő nedvesség miatt, amik miatt néhány másodpercre javul a látás, mert helyi "lencsék" alakulnak ki. Ezek elhitetik a pácienssel, hogy javul a látása.
Az átmeneti, enhye és részben látszólagos javulások elhitetik a Bates-módszert használóval, hogy a módszer működik, ez kezdeti lelkesedést ad, és ilyenkor az illető írja a sikertörténeteit a netre, meg mindenkinek elmeséli, hogy néhány hónapon belül eldobja a szemüvegét stb.
Aztán a javulás nem folytatódik, ill. nem tartós, nem megbízható, éd a kezdeti lelkesedés elpárolog. De ezt már nem szokták a Bates-hívők ugyanolyan lelkesen reklámozni, mint a kezdeti látszateredményeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!