Ez mitől lehet? Csak beképzelem?
Figyelt kérdés
Hali!
Az a helyzet, hogy -1 dioptriám van, és mostanában úgy érzem, hogy ha felveszem a szemüvegem akkor valamiért erős. De nem úgy veszem észre, mintha romlott volna... A suliban már az utolsó padból is látom amit a táblára ír a tanár. Nem látom tökéletesen, de el tudom olvasni, és hagy tegyem hozzá, hogy még az év elején csak nagy foltokat láttam. Gyakorlatilag feleslegessé vált a szemüvegem. Mitől van ez? Ez csak valami átmeneti javulás lehet, vagy tartós marad? Menjek el szemorvoshoz, hogy írjon fel kisebb szemüveget, vagy hagyjam a fenébe az üveglencséket? Lehet hogy azért van ez mert rendbe jött az életem?
2011. máj. 20. 22:37
1/5 anonim válasza:
Menj el szemorvoshoz az a biztos!Egyébként a lelki bajok az egész testre kihatnak úgyhogy lehet! :)
2/5 anonim válasza:
Lehet, szerintem a lelki okok sincsenek kizárva. Néhány esetben a szemüveghordástól teljesen rendbe jöhet a szem. A húgom 2 évig hordta összesen, aztán már nem kellett neki.
3/5 A kérdező kommentje:
én már olyanról is hallottam, hogy a szemüveg miatt romlott le a szeme valakinek. De akkor inkább most nem hordom, és ha megint romlani kezd akkor majd igen:)
2011. máj. 20. 23:45
4/5 anonim válasza:
Szerintem azért menj előtte orvoshoz. Hátha előbb felír egy kisebb dioptriájút, és azzal esetleg rendbe is jön a szemed.
5/5 anonim válasza:
Én is szemüveges voltam "vagyok" de érdekes hogyha nem hordom javul a szemem :D Mikor meg hordtam akkor marad ugyanúgy vagy kicsit romlott. Lelki okok igen okozhatják .. Sőt 1000+1 másfajta betegség is... vérnyomás problémák miatt is lehet h néha homályosabban látsz... sőt vashiány is okozhatja ezeket a tüneteket... és ha azt mondod rendbe jött az életed akkor gondolom már nyugodtan alszol kipihent vagy a vérnyomásod normális ..rendesen étkezel tehát jut elég vas és vitamin a szervezetedbe... azért merem ezt mondani neked mert nálam is voltak ilyen jellegű dolgok .. tehát tapasztalat.. :) és elmentem egy általános vérképre és szemészhez is.. évente érdemes :) azóta se hordom a szemüvegem.. csak számítógépezéshez vagy olvasáshoz . és érdekes hogy látok rendesen és javul szépen :) 4 és dioptria helyett már csak 1 és van :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!