Kontaktlencsét kortól függetlenül lehet hordani? (tudom hogy van sok ilyen kérdés de ebbe többet is szeretnék kérdezni)
Figyelt kérdés
13/f vagyok, és már 1 vagy 1,5 éve rossz a szemem. Rövidlátó vagyok, és kaptam is egy feles szemüveget az elején. Mostmár lehet olyan 2es, mert sokáig nem hordtam csak az elején. Egyszerűen nem szeretem és nem áll jól. Eltelt fél év, és akkor kb volt 1es, másfeles. Könyörögtem szüleimnek hogy vegyenek kontaktlencsét, de ők eléggé régimódiak, és mindent elhisznek amit mondanak nekik, szakértőnek látszó emberek. Ragaszkodtak hogy csak 16 éves kortól lehet. Nem tudom őket meggyőzni hogy nem igaz, csak nem szokták javasolni a felelősség miatt. De ismerek ált. iskolás első osztályost akinek kontaktlencséje van. És szerintem ettől romlott a térlátásom, és ezért vagyok fáradt, és néha rossz közérzetű. Lehetséges ez? Hordhatok kontaktlencsét 13 éves létemre? Ez nagyon rossz! Volt amikor köszönt nekem valaki, és nem köszöntem vissza mert nem láttam ki az, a hangját pedig nem ismertem fel. És ha velem van valaki akkor mindig tőle kérdezgetem hogy az ki az ki? Mert nem látok. :/2011. márc. 31. 18:13
2/7 anonim válasza:
Úgy tudom 14 éves kortól lehet,éppen azért meg sok macera van vele.A tisztaságra nagyon oda kell figyelni.Mindenképpen ajánlani tudom,én sem szeretem a szemüveget.Szerintem ha legközelebb mész a szemészetre kérdezz rá,hogy neked lehet e.
3/7 anonim válasza:
14 éves korom óta hordom.Mindenképp menj el szakemberhez(kontaktológushoz),és beszéljétek meg.
4/7 anonim válasza:
Ameddig nő a retina (?) addig nem lehet. Ezt csak orovos tudja megmondani, de 14év alatt nem jellemző, hogy ez bekövetkezik, meg egy gyerek tényleg nem tud megfelelően ügyelni rá. Azonkívül nem is olcsó, azért az sem mindegy sok családban. Van akinek a szeme nem is bírja. Ja és ha nem állandóra kell a szemüveg, akkor sem lehet.
És kisfiú vagy, ne legyél annyira hiú, vannak klassz keretek is. Amúgy megértem miért szeretnéd, de a kontaktlencsével is sok a macera. Nem látom a felelősségtudatot benned, mert akkor inkább hordanád a szemüveged. :P
5/7 anonim válasza:
Én 15 vok, nyugodtan hordhatsz, de ameddig nincs addig vedd fel a szemüveget, mert jobb mint a semmi.
Ja és nyári szünetre időzítsed a beszerzését, mert akkor jobb vele megbarátkozni és beszoktatni
6/7 A kérdező kommentje:
Utolsó: itthon szoktam hordani szemüveget, és nyári szünetre akartam rakni pont. Mert most egyenlőre nincs pénz rá, szóval nyár elején, vagy május fele lenne. Csak mindig mondták hogy még nem lehet ígymegúgy..
2011. ápr. 3. 10:52
7/7 A kérdező kommentje:
Jah és kösz a válaszokat
2011. ápr. 3. 10:52
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!