Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Miért nem látok neonfénynél...

Miért nem látok neonfénynél rendesen?

Figyelt kérdés
Észrevettem hogy mikor neonfényben vagyok, akkor nem látok élesen, hanem olyan mintha szétszórná a dolgokat. Olyan mint amikor messziről látod egy autó fényszóróját, és az körbe szórja a fényt.
2011. márc. 21. 16:24
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem tudom ez mitől lehet, velem is ugyanez a helyzet, de csakis a neonfénynél. Lehet hogy ez normális, de majd az okosabbak megmondják.
2011. márc. 24. 03:57
 2/6 anonim ***** válasza:
A neonfény visszaverődik a szembe, mindenről, ami fényes. Legkárosítóbb ( talán a tükörlapot kivéve) az üveglap, amit sokan használnak az íróasztalukon, mert jó rajta írni, könnyű tisztán tartani, és jól el vannak alatta a fényképek, feljegyzések. Károsabb a szemre, mint a régi képcsöves TV, pont középről nézve. Nincs más megoldás, mint neon helyett más megvilágítást alkalmazni, üveglapot lecserélni ( más színű üveglap, v műanyaglap sem jó), nem fényvisszaverő anyagra. Ha simán az asztal falapjára kent lakk okozza, akkor letakarni. TV-t, monitort sohasem szemből nézni, hanem féloldalról. Meg lehet szokni.
2011. ápr. 4. 22:03
 3/6 A kérdező kommentje:
csak az a baj hogy a műhelybe ahol dolgozok, nem tudom kicserélni a világítást :)
2011. ápr. 5. 16:52
 4/6 anonim ***** válasza:
Akkor mégis mit gondoltál? Mit javasoljunk? Járjál hegesztőszemüvegbe, vagy igyál meg valamilyen teát, azt elmúlik?
2011. ápr. 6. 19:45
 5/6 A kérdező kommentje:
kicsit ráhibáztál mert hegesztő vagyok
2011. ápr. 6. 21:24
 6/6 anonim ***** válasza:
Ipari tanuló koromban sokat dolgoztam a hegesztő keze alá. Tudod, hajóépítőnek tanultam, és ott aztán van hegeszteni való.Sokszor kellett kamillával mosogatni a szememet. Nem lehet az, hogy a pajzsba belevilágít felülről a neon, amikor dolgozol. Nekem most van olyan fényre sötétedő pajzsom, az jó, de csak az eléje tartott fénytől sötétedik. Bár ha belevilágítok felülről, azt még nem próbáltam. Valamit mindenképp tegyél, mert így elromlik a szemed, mire nyugdíjba mész.
2011. ápr. 7. 21:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!