Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Ebben a korban milyennek...

Ebben a korban milyennek számít ez a "szemkárosodás" illetve meg lehet-e szüntetni valamilyen módszerrel?

Figyelt kérdés

14 éves vagyok,8. osztályos. Tanév kezdete után pár hónappal tapasztaltam h távolra homályosan látok. Voltunk orvosnál, írtak is fel szemüveget.

a jobbos: -1,00

a balos: -1,25

2011. jan. 31. 16:51
 1/4 anonim ***** válasza:

ezek nem nagy értékek, ne aggódj.

a mínuszos amíg nősz valószínűleg inkább romlani fog mint javulni, de viszont lézeresen jobban kezelhető mint a pluszos.

A lézeres szemműtétet általában 18-20 éves kor körül lehet leghamarabb elvégezni, addig ugyanis a növekedés miatt nem lenne sok értelme elvégezni.

Nem olcsó mulatság legalább 100-200.000 ft szemenként, de ha jól sikerül teljesen elhagyhatod a szemüveget egy életre, tehát nagy valószínűséggel még öregkorodban sem kell szemüveget hordanod. (mondjuk ha cilinderes a szemed akkor nem annyira nagy az esélye, hogy tökéletesen meg tudja javítani a szemed a szemműtét mintha nem lenne az)

maga a műtét csak néhány perc és amennyire én tudom teljesen fájdalommentes.

2011. jan. 31. 17:22
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a gyors választ.

Írtad hogy csak romlani fog míg növök de ha megáll a növés akk javulhat vagy sem?

2011. jan. 31. 17:32
 3/4 anonim ***** válasza:

hát, javulni javulhat, de inkább a stagnálás jellemző.

Az én szemem is stagnál már egy ideje nem javul, de nem is romlik.

2011. jan. 31. 18:02
 4/4 anonim ***** válasza:
Barátnőm 16 éves korára "kinőtte" a rossz szemet, bár nem tudom, hogy +-os, vagy --os volt neki. De szeirntem neked is van rá esélyed. :)
2011. febr. 22. 17:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!