Ebben a korban milyennek számít ez a "szemkárosodás" illetve meg lehet-e szüntetni valamilyen módszerrel?
14 éves vagyok,8. osztályos. Tanév kezdete után pár hónappal tapasztaltam h távolra homályosan látok. Voltunk orvosnál, írtak is fel szemüveget.
a jobbos: -1,00
a balos: -1,25
ezek nem nagy értékek, ne aggódj.
a mínuszos amíg nősz valószínűleg inkább romlani fog mint javulni, de viszont lézeresen jobban kezelhető mint a pluszos.
A lézeres szemműtétet általában 18-20 éves kor körül lehet leghamarabb elvégezni, addig ugyanis a növekedés miatt nem lenne sok értelme elvégezni.
Nem olcsó mulatság legalább 100-200.000 ft szemenként, de ha jól sikerül teljesen elhagyhatod a szemüveget egy életre, tehát nagy valószínűséggel még öregkorodban sem kell szemüveget hordanod. (mondjuk ha cilinderes a szemed akkor nem annyira nagy az esélye, hogy tökéletesen meg tudja javítani a szemed a szemműtét mintha nem lenne az)
maga a műtét csak néhány perc és amennyire én tudom teljesen fájdalommentes.
Köszönöm a gyors választ.
Írtad hogy csak romlani fog míg növök de ha megáll a növés akk javulhat vagy sem?
hát, javulni javulhat, de inkább a stagnálás jellemző.
Az én szemem is stagnál már egy ideje nem javul, de nem is romlik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!