Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Miért van ez? +Mit tehetnék a...

Miért van ez? +Mit tehetnék a szememmel? Valami szemtornát tudtok nekem leírni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

13 éves lány vagyok, a szemem -3-as.9 éves koromban kezdett el romlani,és 10 évesen kaptam szemüveget.A szemem folyamatosan romlik,de érdekes,mert valamikor ugyanazt a szöveget ugyanolyan távolságról jobban.máskor rosszabbul látom.Félszemmel meg sehogy sem(ha a bal szememet,ha a jobb szememet takarom le,nincsen túl sok különbség,sehogy sem látok,de együtt viszont jól)látok.Anyukámnak már mondtam,hogy vigyen el szemészetre,de mostanában olyan szinten kivagyunk anyagilag,hogy sehogy sem tudunk egy újat venni.Egyszerűen nincsen pénzünk.Anyukám sokaknak adós,egyszerűen nem tudunk még erre is költeni.Tudnátok valami szemtornát ajánlani?A másik dolog:amióta az eszemet tudom,szúnyoglátásom van.Kicsi, átlátszó pöttyöket látok,amik elmozdulnak,ha máshova nézek.Most tudtam meg,hogy ez egy betegség,és így hívják.Anyukámnak mondtam ezt,de azt monda,hogy ne fárasszam őt a hülyeségeimmel.(Orvosilag ez nincsen bizonyítva.)Valamikor szinte észrevehetetlenek,máskor viszont nagyon erősen és sokan vannak egymás mellett.Ezen kívül az is a gondom,hogy sokszor színpacákat látok.Hasonlóképpen működnek,mint a pöttyök.Ezeket szinte mindig látom.Kék,zöld,narancssárga színekben szoktak pompázni.Ez is nagyon régóta van,de csak mostanában szokott igazán zavarni.Mit tegyek?És miért van ez?

2010. dec. 30. 13:36
 1/5 anonim válasza:
na nekem is mostanság kezdett romlani,szemüveget nem hordok,de én is egyszer jobban,egyszer roszabul látok a szememmel,meg azz egyikkel még kicsit jobban is látok...vajon nekem is tovább fognak romlani a szemeim?
2010. dec. 30. 14:18
 2/5 A kérdező kommentje:
Ha nem hordasz szemüveget,biztosan.
2010. dec. 31. 19:37
 3/5 tetris ***** válasza:

Ha a régi kereted még használható állapotban van, abba beleteszik neked az új lencséket.

Egy ötlet: meg kéne kérdezni az optikust, hogy régi napszemüveg keretet fel tudnak-e használni dioptriás keretnek? Mert ha igen, akkor csak kunyerálni kell az ismerősöktől megunt, régi napszemcsiket.

Jó, oké, tudom ez nem egy tökéletes megoldás, de ha más nincs, átmenetileg talán ez is jó lenne.

Az optikában talán tudnának segíteni, hogy jár-e állami támogatás a gyermekkeretekre, mivel te még 13 évesen annak számítasz, akármilyen nagylány is vagy már. Lehet, hogy ingyen van. A fene se tudja, mi mostanság a rendelkezés erre. Az biztos, hogy nem maradhatsz szemészeti ellátás nélkül.

A szemed azért hol jobb, hol rosszabb, mert a látás attól is függ, hogy mennyire fáradt az ember lánya, vagy éppen mennyi a vércukorszint, stb.. Nem vagyunk gépezetek, hogy mindig egyenletes teljesítményt tudjunk nyújtani.

2011. jan. 5. 18:44
 4/5 anonim ***** válasza:

Nya lyányom! De jó, hogy beléd botlottam, remélem, tudok segíteni:) ős-szemüveges vagyok, mindenféle szemproblémával megáldva, amit csak el tudsz képzelni.:D

(már nem, mert megoperáltak...:))

a szúnyoglátás normális, nem betegség, nekem is van. az elhalt sejtek lökődnek ki a szemnedvedben. A fény esése miatt erősebb néha:)

A színes foltok érgörcsök, teljesen ártalmatlanok:)

Viszont. Szokott-é fájni a fejed? Főleg olvasáskor, TV-zéskor?

A szemed valószínűleg azért romlik, mert nősz. Ez így teljesen normális. A probléma ott van, hogy kell új lencse, és nincs rá pénz.

Ha fizetitek a TB-t, a szemészeti vizsgálat ingyenes. Ha van régi kereted és még nem nőtted ki, akkor sem kell másik, de akkor kb. 1 hétig szemüveg nélkül maradsz, amíg elkészül az új lencse - bár van, ahol 1 óra alatt megcsinálják...

A lencsét viszont sajna ki kell fizetni... Érdemes szétnézni a neten, nincs-e valamelyik optikában akció!

Minden jót!:)

2011. jan. 6. 14:42
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget:)
2011. jan. 6. 18:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!