Kontaktlencsét nedvesíthetem nyállal?
hordj magaddal egy kontaktlencsetartót folyadékkal és igy könnyen megoldható a probléma. kis helyen is elfér,de akár egy szemcsepp.
nyálat ,vizet semmiképpen nem szabad
en 31 eves vaguok, es 16eves korom ota hordok lencset.
Azt mondta az optikusom, hogy ha valamiert kiveszem az utcan(homok megy a szemembe, belerepul valami, stb) akkor a nyelvem ala kell tenni, es ugy vinni haza, ahol termeszetesen megmosom, es visszateszem.A nyal nem idealis, de nagyon surgossegi esetben jobb,mint a viz, ezt mondta a doki, es igy is ereztem, mert a vizzel mosott lencse szurta a szemem, a nyallal betett lencse viszont nem.
NEm szabad belole rendszert csinalni, de ha minden kotel szakad, es elotte nem kekszet ragcsaltal, akkor a nyal mukodik.
Ha konnyen szarad, akkor szaraz a levego, oreg a lencse, vagy faradt a szemed, mert tul hordtad.
napi 6-8 oras viselessel normal korulmenyek kozt nem szabad szaradnia, hacsak nem legkondi alatt ulsz.
remelem segitettem.
R
16 vagyok ugyhogy suli van..
a lencse 6:30tól max délután 3ig vagy egyes napokon 5ig van bennt de nagyon szárad és suliban is szoktam cseppenteni
kb egy éve hordom
Hat, nekem 7 orat szoktak mondani, hogy annal tovabb lehetoleg ne hordjam, vagy tartsak kis szemuveges szunetet ha muszaj mondjuk bulizni menni benne, stb..
Talan nalad is ez a helyzet, ha hazaersz azonnal vedd ki, es hordj szemuveget,ha kell.
szerintem. vagy cseppents, de ne folyadekkal, hanem lehet kapni kulon kontaktlenyo cseppentot, nem is draga..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!