Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Kontaktlencsét nedvesíthetem...

Kontaktlencsét nedvesíthetem nyállal?

Figyelt kérdés
ha nincs nálam se szemcsepp se oldat és nem tudok sírni vagy könnyet sanyargatni magamból tehetek rá egy kis nyálat? nagyon könnyen szárad:S
2010. dec. 14. 21:12
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
gondolj már bele mennyi baci van a szádban...
2010. dec. 14. 21:16
 2/9 anonim ***** válasza:
Nem ! És vízzel sem szabad! Hány éves vagy? Fiatalkorban még nem szabadna száradnia.
2010. dec. 14. 21:22
 3/9 A kérdező kommentje:
16leszek
2010. dec. 14. 21:24
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

hordj magaddal egy kontaktlencsetartót folyadékkal és igy könnyen megoldható a probléma. kis helyen is elfér,de akár egy szemcsepp.

nyálat ,vizet semmiképpen nem szabad

2010. dec. 14. 21:32
 5/9 Kriszti83 ***** válasza:
Ne tedd! Nem akarlak megijeszteni, de a barátnőmnek retinaátültetése volt, majdnem megvakult, mert vmilyen baci került a kontaklencséjére. A műtét óta inkább szemüveget hord. Nagyon fontos a higiénia, a nyál pedig sok bacit tartalmaz!
2010. dec. 14. 22:42
 6/9 A kérdező kommentje:
:/köszi
2010. dec. 15. 14:56
 7/9 anonim válasza:

en 31 eves vaguok, es 16eves korom ota hordok lencset.

Azt mondta az optikusom, hogy ha valamiert kiveszem az utcan(homok megy a szemembe, belerepul valami, stb) akkor a nyelvem ala kell tenni, es ugy vinni haza, ahol termeszetesen megmosom, es visszateszem.A nyal nem idealis, de nagyon surgossegi esetben jobb,mint a viz, ezt mondta a doki, es igy is ereztem, mert a vizzel mosott lencse szurta a szemem, a nyallal betett lencse viszont nem.

NEm szabad belole rendszert csinalni, de ha minden kotel szakad, es elotte nem kekszet ragcsaltal, akkor a nyal mukodik.

Ha konnyen szarad, akkor szaraz a levego, oreg a lencse, vagy faradt a szemed, mert tul hordtad.

napi 6-8 oras viselessel normal korulmenyek kozt nem szabad szaradnia, hacsak nem legkondi alatt ulsz.

remelem segitettem.

R

2011. jan. 15. 20:20
 8/9 A kérdező kommentje:

16 vagyok ugyhogy suli van..

a lencse 6:30tól max délután 3ig vagy egyes napokon 5ig van bennt de nagyon szárad és suliban is szoktam cseppenteni

kb egy éve hordom

2011. jan. 21. 21:03
 9/9 anonim válasza:

Hat, nekem 7 orat szoktak mondani, hogy annal tovabb lehetoleg ne hordjam, vagy tartsak kis szemuveges szunetet ha muszaj mondjuk bulizni menni benne, stb..

Talan nalad is ez a helyzet, ha hazaersz azonnal vedd ki, es hordj szemuveget,ha kell.

szerintem. vagy cseppents, de ne folyadekkal, hanem lehet kapni kulon kontaktlenyo cseppentot, nem is draga..

2011. jan. 28. 19:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!