Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Lehetséges az, hogy valakinek...

Lehetséges az, hogy valakinek színváltós szeme legyen?

Figyelt kérdés
Sötétben sötét barna színű a szemem, ha pedig világos vagy éles fényben vagyok, akkor belül kissé aranybarna kívül pedig zöld színű lesz. Kicsit bonyolultnak hangozhat de tényleg ezvan.
2010. nov. 24. 21:41
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
szia, nekem is ez van a kék szemeimmel, valamikor teljesen szürkék, valamikor tengerkékek, és többnyire kinn a szabadban halványkékek, de ez a fényhatásoknak tudható be.
2010. nov. 25. 08:22
 2/13 anonim ***** válasza:
15%
Színváltós szem nem létezik. A te szemed valójában heterokróm (kétszínű), ahogy leírtad belül barna kívül zöld. Az, hogy sötétben barnának látszik, annak köszönhető, hogy sötétben nem látjuk a színeket normálisan, például éjszaka nem fogod az egyébként üdezöld faleveleket zöldnek látni, hanem csak kékesszürkének. A másik ok pedig az, hogy sötétben kitágul a pupillád, ennek következtében a színes részből kevesebb látszik, mint amikor erős fényben tűhegynyire van összeszűkülve a pupillád.
2010. nov. 25. 10:09
 3/13 anonim válasza:
nekem nyáron kék,ősszel és tavasszal kékeszöld télen pedig szürke xD ja és barna foltok is vannak benne :DD
2010. nov. 26. 20:07
 4/13 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat
2010. nov. 29. 20:25
 5/13 anonim válasza:
terminátor effekt
2010. dec. 8. 13:47
 6/13 anonim válasza:

Nekem is pontosan ilyen.. :) Ajánlom figyelmedbe ezt az oldalt: [link]

(nagyoon durva!! :DD :) jó értelemben.. :P)

2011. szept. 15. 18:29
 7/13 anonim ***** válasza:
nekem a szabadban ált. zöldes barna lesz,normál helyzetben meg sima barna,de van amikor sötétebb barna :DD
2013. febr. 9. 18:24
 8/13 anonim válasza:
nekem hangulatra változik. és nem csak én képzelem be, hanem másoktól hallom vissza, hogy mit történt, hogy most kék a szemem. :) biztos ennek is van valami oka. érdekes.
2014. jan. 25. 19:08
 9/13 anonim válasza:

Az árnyalatváltozás és a kékből szürke azért van mert a szivárványhártya van hogy laza, (sötétben amikor tág a pupilla) ilyenkor erős a szín, viszont ellenkezőleg amikor feszes, a rostok vékonyabbak és hosszabbak lesznek (erősebb fényben szűk, kicsi pupilla) , ilyenkor világosabb gyengébb a szín.

A külső rész pedig csak nem látszik laza állapotban így feszüléskor olyan mintha színt váltana, pedig csak megnagyobbodik.

VISZONT! Azt mondja meg nekem valaki, h az hogy a fenébe van, hogy néha KONKRÉTAN sötétzöld, néha meg KONKRÉTAN világoskék, és semmi árnyalat meg semmi keveredés, és nem , fénytől is teljesen független... Nekem így van tehát válaszolva (fél magyarázattal) igen van.

2017. máj. 9. 17:29
 10/13 anonim válasza:
100%
Nekem hangulat függő , mint ahogy azt utolsó előtti is írta , nem csak bekepzelem , hanem sokan mondják. Nekem van , hogy zöld (sötét) viszont van hogy barna(olyan szokásos barna) nem tudom mitől van ez . Furi
2018. márc. 1. 21:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!