Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Hogyan zajlik egy szemészeti...

Hogyan zajlik egy szemészeti vizsgálat?

Figyelt kérdés
Egy sima vizsgálatra értem, hogyha nálam megállapították, hogy szemüvegre van szükségem, és elküldtek a szemészetre, akkor ott milyen vizsgálatokat végeznek velem?
2010. nov. 10. 18:15
 1/3 anonim ***** válasza:

Attól függ,hogy milyen a rendelő felszereltsége.Amikor a körzeti szemészetre mentem, nálam szemfenék vizsgálattal kezdték, egy sötét szobában bele kellet néznem egy gépbe, amin megtámaszthattam közben az államat.

Utána színtévesztés próba következett, amikor különböző kör alakú, "színes buborékokból" álló ábrákról kellett megmondanom, milyen szám látható rajtuk (a számot más színű "buborékok" rajzolták ki, itt egy példa: [link] )

Utána képeket mutattak, amiken fel kellett ismernem, mit ábrázolnak. Végül pedig a számtábla elolvasása következett bizonyos távolságból, először az egyik szememet kellett letakarnom,és a másikkal olvasni, majd fordítva.

Utána fel kellett vennem egy speciális szemüveget,aminek cserélhetők a lencséi,és különböző beállításokat lehet rajta alkalmazni. Betettek különböző lencséket a szemem elé, és újra meg kellett próbálnom elolvasni a táblát. Amelyiknél a legélesebben láttam, azt a lencsét írta végül föl az orvos.

Amikor később egy magán szemészhez mentem, neki egy speciális, modern gépe volt, amibe szintén bele kellett néznem egy résen keresztül előbb az egyik, majd a másik szememmel. Középen egy kép volt látható (egy hőlégballonról), ami időnként elhomályosodott, majd kitisztult.Ez a gép elvégezte a szemfenék vizsgálatot,és egyúttal megállapította azt is,hogy hányas dioptriájú lencsére van szükségem, úgyhogy az orvos már eleve a megfelelő lencsét tette a szemem elé (ugyanabba a speciális szemüvegbe,mint a körzeti orvosnál).Aztán elolvastatta velem a számtáblát, megkérdezte hogy látok a lencsékkel, illetve elém tett egy kinyitott könyvet, és megkérdezte, hogy párhuzamosnak látom-e a széleit.

Ennyi volt az egész.Egyáltalán nem fájdalmas, annyi kellemetlenség volt benne csak, hogy amikor a gépbe néztem, erősen könnyezett a szemem.

Üdv:25/L

2010. nov. 11. 23:31
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ. :) Mivel debreceni vagyok, reménykedem, hogy itt van jó felszereltségű rendelő.
2010. nov. 12. 17:14
 3/3 anonim ***** válasza:

Én is debreceni vagyok:) Ha az SZTK-ba mész(vagy OTI, vagy ki tudja már milyen neveken hívják még),akkor az első verzióra számíts:)

Az előző voltam:)

2010. nov. 12. 20:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!