Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Mi a véleményed a fényre...

Mi a véleményed a fényre (vagy UV-re) sötétedő szemüvegről?

Figyelt kérdés

Mostanáig két szemüvegem volt, a normál és a dioptriás napszemüveg. A napszemüveget sokat használom, főleg nyáron, de télen is ha süt a Nap, akkor felveszem, de egyébként mindig nálam van.

Elég macerás két szemüveggel, biciklizéskor, strandoláskor, munka közben, vezetéskor mindig váltogatni kell...

Sokára sötétedik/világosodik ki? Az autóban mennyire hatékony?

ma 13:57
 1/5 anonim válasza:
85%

Én érzékeny vagyok az erős fényre. Csak ilyen szemüveget hordok 15 éve és nem is fogok másfélét. Szerintem praktikus. Fel se tűnik, úgy teszi a dolgát. Inkább akkor látom, amikor nincs rajtam és minden vakít e miatt.

Autót abszolút nem tudok nélküle vezetni. (Feles dioptriám van, úgyhogy tudnék szemüveg nélkül is vezetni minden probléma nélkül.)

A divatmániások szerint "nem trendi". De én a 6 éves fiamnak is ilyen szemüveget kértem, mert praktikus. Remélem nem fogják csúfolni miatta (bár gőzöm sincs, hogy miért kéne...).

ma 14:06
 2/5 A kérdező kommentje:

Ilyet nem is hallottam még, hogy "nem trendi"...

Ha autóban is jól sötétedik, akkor jó lesz szerintem.

ma 14:11
 3/5 anonim ***** válasza:
80%

"A divatmániások szerint "nem trendi""

Ez nem trendiség kérdése, hanem az egészségé és biztonságé.

ma 14:20
 4/5 anonim ***** válasza:
Nekem azóta van, mióta megjelentek ezek a lencsék. Én is vezetek, ez nagyon bevált. Legutóbb csináltattam színátmeneteset, de nem olyan jó, mint a photogrey.
ma 14:42
 5/5 anonim ***** válasza:
Engem az zavart egy kicsit, amikor várni kellett a kivilágosodásra. Ha a napfényről bementem valahova, kellett néhány perc.
ma 18:29

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!