Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Állami szemészetre lehet...

Állami szemészetre lehet menni vizsgálatra hogy milyen szemüveg kell nekem vagy azt optikusnál kell nézetni?

Figyelt kérdés
jan. 12. 22:58
 1/6 anonim ***** válasza:
84%
Sztk-ra, állami.
jan. 12. 22:59
 2/6 anonim ***** válasza:
67%
Nálunk optikushoz küldenek, nem fogadnak ilyesmi miatt.
jan. 12. 23:03
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

2 évente jár (!) az ingyenes szemvizsgálat állami ellátásban, bizonyos életkor felett pedig már évente.

Nekem sztk ban nézték meg, de mivel ugye optikában készül a szemüveg.... Na mind1, nagyon alaposan megvizsgáltak engem az sztk-ban, le a kalappal. Viszont azt mondták, az optikában is megnézik mégegyszer, az övék egy irányadó, segítség az optikában . Szóval az sztk részt kb át is lehet ugrani. Azt nem tudom, hogy ez fordítva is igaz-e, tehát elég lehet-e csak az sztk-s papírral bemenni az optikába, és azt mondani, ezt kérem...

jan. 12. 23:11
 4/6 anonim ***** válasza:
78%

1) mindenképp nézesd meg a szemed orvossal, pláne, ha 35 elmúltál, az optikában nem orvos nézi a szemed, és nem fogja tudni megmondani, hogy csak romlik a szemed vagy pl szürkehályog/zöldhályog a ludas

2) aztán az optikában is csináltasd meg a látàsvizsgálatot, miután kértél a szemüvegre árajánlatot, mert különben nem vállalnak garanciát a szemüveg dioptriájára

jan. 12. 23:26
 5/6 Ypszilon1980 ***** válasza:
Nálunk van ilyen sztk szemészeten, de ahhoz külön időpont kell, normál rendelésen ezzel nem foglalkoznak, de hallottam már én is, hogy van ahol nincs ilyen és optikushoz küldenek. Optikában általában az van, hogy vihetsz oda papírt, de ők a szemüvegre garanciát csak akkor vállalnak, ha ott is megnézik. Nem tudom akkor mi van, ha a kettő nem egyezik, nálam szerencsére ugyanaz lett az eredmény.
jan. 13. 07:31
 6/6 benboglar ***** válasza:
Beutalóval időponttal az SZTK-ba,mert kiszűrhetnek betegséget is.Az OFOTÉRT csak a dioptriát nézi meg, de a rendelőben is írhatnak fel szemüveget !
jan. 15. 21:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!