Ha elmegyek szemészetre (pl vision express, optic world), szemüveget csináltatni, megmondhatom én hogy hanyas szemüveget szeretnék?
Szóval ha kiválasztok egy keretet, mondhatom azt hogy én pl jobb szemre 1.5-ös, balra 1.75-ös lencsét szeretnék? Vagy mindenképpen kötelező látásvizsgálat?
Vagy esetleg ha viszek egy szemüveget, azt be tudják mérni hogy hanyas, és ugyanolyat csinálnak?
A látásvizsgálat a te érdeked, hogy jó szemüveget készítsenek.
Mikori a legutolsó látásvizsgálatos leleted?
Nem fogják megcsinálni látásvizsgálat nélkül, hacsak nem nagyon új az előző szemüveged, de szerintem a biztonság kedvéért inkább akkor is lezavarják gyorsan.
Nekem speciális volt az esetem, muszáj volt előtte szemészorvosi szakvéleményt is kérnem (nem az optikus kérte), amit elvittem a szemüvegeshez. Azt hittem, talán felgyorsíthatom a dolgokat, megnézik, és már rendelik is a lencséket. Ott meg is nézték ugyan a papírjaimat, de azt mondták, hogy nekik saját vizsgálati eredményre is szükségük van. A végén összehasonlították a két leletet, hogy van-e nagy eltérés, de a saját vizsgálatuk alapján készítették el a szemüvegemet.
Ennek az az oka, hogy ők minőségi garanciát vállalnak az eladott termékre. Ha te 3 nap múlva esetleg visszamennél, hogy rossz a lencse, homályosan látsz vele, akkor mivel “védenék” magukat, ha nem a saját vizsgálati eredményükkel?
Szia !
Nekem megcsinálták bemondásra 2 éve. Voltam szemorvosnál, kaptam papírt,rajta volt a dioptria (mindkét szemem -3 lett, cylinder vagy ilyesmi nincs,sose volt). A szemüveget a lakóhelyemtől 130 km-re lévő optikában csináltattam,és miért is ne a szemorvostól kapott papírt a lakóhelyemen felejtettem. Szóval az éppen rajtam lévő szemüveget bemérték a biztonság kedvéért, ez -2,5-es volt , de mondtam hogy romlott a szemem és ugye emlékeztem az új dioptriáimra. Annyi volt még hogy a szemüvegrendelő lapomra ráírták az optikában hogy bemondás alapján készítik,és ezt aláíratták velem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!