Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Szemüvegesek! Mi volt életetek...

Szemüvegesek! Mi volt életetekben a legnagyobb dioptria váltás és mennyi időn belül történt?

Figyelt kérdés
Az egyik ismerősömnek egy év alatt -4 dioptriát is változott egy év alatt! Hány évesen és hányas dioptriára állt be végül a látásotok?

jan. 12. 08:44
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
61%

Erős mínuszost hordok, de nekem nem változott gyorsan sokat.

Általában 0,5 körülivel kellett erősebb.

jan. 13. 14:51
 2/11 A kérdező kommentje:
Évente?
jan. 13. 16:26
 3/11 anonim ***** válasza:
75%

Kamaszkorban lehetnek nagyobb ugrások, mert növekedésben van a test, és ez befolyásolja a szemgolyó alakját.

Már nem emlékszem, nekem mikor volt nagyobb változás, de kamaszkoromban lehetett.

A 4 dioptria viszont tényleg kicsit soknak tűnik egyszerre. Lehet, hogy elmérték a szemét, vagy most túl sokat, vagy legutóbb túl keveset. Nekem is rendszeresen elmérték amúgy, ez előfordul.

jan. 14. 17:58
 4/11 A kérdező kommentje:
Nem egyszerre hanem egy év alatt! Neked hány dioptriánál állt be a látásod?
jan. 16. 03:57
 5/11 anonim ***** válasza:

#4 Úgy értettem az egyszerrét, hogy egy év alatt.

A dioptria akkor áll be, amikor megáll az ember a növésben.

Utána már nem romlik (max a sok gépezéstől minimálisan), sőt van akinek később visszajavul.

jan. 16. 11:28
 6/11 anonim ***** válasza:
Nekem 16 éves koromban volt egy durva váltás (néhány hónap alatt). Elkezdtem homályosan látni a szemüvegemmel, és elmentünk újat íratni, és felírtak az előző -1,5 helyett egy -2,0-est. Aztán mire elkészült azzal sem láttam (ez kb. 2 hét volt mire megcsinálták). Akkor visszamentünk és -2,75 lett. Aztán onnan -3 még pár hét alatt, és ott szerencsére megállt. Azóta is -3,0 a szemem. De ezt így -1,5-ről -3,0 pár hónap alatt. Nagyon sírtam és nagyon meg voltam ijjedve.
jan. 17. 09:18
 7/11 anonim válasza:
100%
-7 volt a szemüvegem aztán -10-re kellett cserélni. Azt hittem rossz lencsét adtak, mert elég hosszú ideig tartott míg megszoktam. Olyan 14 éves voltam akkor. Anyám nagyon bekattant, a telómra nézni sem hagyott. Pedig nem is amiatt történt.
tegnapelőtt 21:22
 8/11 A kérdező kommentje:
7.válaszoló azóta változott a dioptriád? Három dioptria az tényleg sok hogy boldogultál az iskolában addig?
tegnap 08:21
 9/11 anonim válasza:
Igen, a jobb szemem -11 azóta. Egy fél dioptria eltérés mindig volt a két szemem között. Nyár volt, ezért nem jártam iskolába.
tegnap 11:31
 10/11 anonim válasza:
9,5 volt a bal és 10 a jobb. És nem 14 voltam, hanem 13.
tegnap 11:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!