Jó látás erős rövidlátóként?
Ez a kérdés teljesen értelmetelen .... Oximoron ..ha erősen rövid látó valaki,neki nagyon rossz a látása.
Nekem csak - 5,00 volt,de életképtelen voltam szemüveg vagy kontaktlencse nélkül.
Mégis mire alapozod az elképzelésedet 😳
Ha jól tudom, ilyen magas dioptriát már műtéttel sem vállalnak korrigálni.
Vagyis hiába "egészséges" a szeme, nem fog jól látni a -10 es szemüvegével.
Volt osztálytársam,aki nagyon gyengén látó volt,az ált sulit a " Vakodában" végezte. A szemüvege nagyon vastag volt,de még így is nagyon közel hajolt az asztalhoz olvasni, írni.
Én ezt cáfolom, mert nekem - 10 fölött van és szemüveggel teljesen jól látok. Igaz, más eltérése nincs a szememnek, csak ez az erősebb mínusz dioptria.
De persze jónak kell lennie a lencséknek, mert volt olyan szemüvegem is, amivel nem láttam teljesen jól.
Miért ne lehetne -10-re megfelelő lencsét csinálni, ha egyébként más törési hibája nincs. Ez csak fizika. Akármekkora dioptriára is lehet, más kérdés, hogy szemüvegként már esetleg nem lehet használni fizikailag.
Műtétet meg azért nem vállalnak nagyon magas dioptriákra, mert egyrészt túl vastagon és túl nagy területen kéne leszedni a szemlencséből, másrészt - és nem függetlenül az előzőtől - egyre kisebb a precíz kialakíthatóság esélye, így a delikvensnek -14-es helyett lesz egy -3-as szeme, ami ugyanúgy szemüveg után kiált, de legalább egy rakat pénzt is kidobott, meg még egy kupacot az újra, a mérgét meg majd a műtétet végző cégen akarja kitölteni.
Barátom hord erős mínuszosat, de sosem panaszkodott, hogy ne látna jól vele és én sem vettem észre ilyet rajta.
Nélküle persze nem tud lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!