Eddig prizmás szemüvegem volt, de most már két orvos is csak sima cilinderes lencsét ír fel. Ez lehetséges?
Figyelt kérdés
Kancsalság miatt volt, több korábbi szemüvegem is prizmás, de már nem Budapestre járok fel a szemészhez. Azt mondta az egyik orvos, hogy nincs szükség rá. De nem pont hogy a két szemes együttlátás miatt lenne rá szükség?dec. 7. 21:39
1/2 anonim válasza:
Én is kancsal voltam, de megműtöttek.
Előtte nekem hónapokig kellett prizmás szemüveg, hogy az agyam vissza ne állítsa a szemem, a műtét előtti állásba.
Neked miért kell? Jobban látsz prizmással?
Lehet az új orvosod nem ért úgy a témához, mint a pesti?
2/2 A kérdező kommentje:
A két szemes együttlátáshoz kell elvileg én úgy tudom. Mert ugye mindig csak az egyik szemmel nézek. Ha a bal szemmel nézek akkor a jobb szem befele fordul ha a ballal nézek a jobb szem fordul befele. Szemüveg korrigálja a befelé fordulást, tehát az csak szemüveg nélkül látszódik.
Csak nem akarok potya 200 ezret szemüvegre kidobni ha rossz lesz
dec. 7. 22:07
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!